CHP'nin Hatay adayı resmen belli oldu

CHP'nin Hatay adayı resmen belli oldu
Güncelleme:

CHP yönetimi, bir süredir yeniden adaylığı tartışmalara yol açan Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş için kararını gece saatlerinde açıkladı.

CHP'nin 31 Mart Yerel Seçimleri için Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş'ı Hatay'dan yeniden aday gösterilmesi tartışmalara yol açmıştı.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel "Hatay’da yapılan anketlerde daha iyi bir alternatif görürsem değiştiririz, buna Lütfü Bey de anlayış gösterir. Hatay halkıyla inatlaşıyor değiliz, inatlaşsak kararımız kesin der, giderdik" ifadelerini kullanmıştı.

Savaş'ın adaylığı kamuoyunda eleştirilere yol açmış, sol kanatta bulunan birçok parti ve siyasetçi, CHP yönetimine bu karardan geri dönülmesi çağrısında bulunmuştu.

Son olarak deprem sonrası halkın taleplerini dillendirmek adına gösterdiği çabayla öne çıkan Gökhan Zan, Türkiye İşçi Partisi'nden (TİP) Hatay Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na aday olmuş, ilk açıklamasında Savaş'ın çekilmesi halinde kendisinin de fedakarlığa hazır olduğunu belirtmişti.

CHP, Savaş'la yarışa devam edileceğini bildirdi. Ana muhalefet partisinin basına servis ettiği açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Partimizin Hatay Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı üzerine yapılan son değerlendirmeler sonucunda; il örgütümüzün, ilçe örgütlerimizin, ilçe belediye başkan adaylarımızın talep ve mutabakatları üzerine Lütfü Savaş’ın adaylığının devamına karar verilmiştir.

Kamuoyunun bilgilerine sunarız."