Davutoğlu'ndan AB açıklaması

Davutoğlu'ndan AB açıklaması

Avrupa Birliği için Brüksel'e giden Davutoğlu önemli açıklamalarda bulundu.

Avrupa Birliği zirvesi için gittiği Brüksel'de gazetecilere açıklamada bulunan Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Bugün Türkiye'nin AB süreci için tarihi bir gün" dedi.

Mülteci krizinin ele alınacağı AB-Türkiye zirvesi öncesi konuşan Davutoğlu, "Bugün AB liderleriyle beraber kıtanın geleceğini tartışacağız. Bu yeni başlangıç nedeniyle tüm AB liderlerine teşekkür etmek istiyorum. Bu, yeni bir sürecin başlangıcı" ifadesini kullandı.

Avrupa Birliği ile Türkiye arasında yapılan zirve sonunda yayımlanması öngörülen ortak bildirinin son taslağına ilişkin görüşmeler dün gece tamamlanmıştı.

AB adına 28 üye ülkenin devlet ve hükümet başkanlarının Türkiye adına ise Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun katılacağı zirvede nihai onay verilecek belgeye göre, Türk vatandaşları Ekim 2016’dan itibaren Avrupa'ya vizesiz seyahat gerçekleştirebilecek. Ancak bunun için geri kabul anlaşmasının uygulanması şart koşuluyor. Geri kabul anlaşması (GKA), temel olarak, Türkiye üzerinden Avrupa'ya giden kaçak göçmenlerin Türkiye’ye geri gönderilmesini öngörüyor.