DAVUTOĞLU'NDAN OPERASYON AÇIKLAMASI

DAVUTOĞLU'NDAN OPERASYON AÇIKLAMASI

Davutoğlu Güneydoğu ve Doğu'da yapılan operasyonlar hakkında konuştu.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, partisinin Afyon kampının ardından basın toplantısı düzenledi.

Başbakan Davutoğlu'nun konuşmasından satırbaşları şöyle:

Biz inançla, aşkla var olmuş hareketiz. Ülkemize, vatanımıza, bayrağımıza, şehit ve gazimize 78 milyon vatandaşımıza hiçbir ayrım yapmadan hizmet aşkıyla hizmet ediyoruz. Bizim hareketimiz içinde fraksiyonlar yoktur. Dar etnik milleyetçilik yoktur. Bizim hareketimiz içinde 78 milyonu kucaklayan birlik, dirlik vardır.

İstişare etme, ortak akılla hareket etme, parti içi demokrasi AK Parti ile anlam kazandı. Büyük düşünmeyi, her vatandaşı temsil etmeyi AK Parti getirdi. MYK, MKYK toplantılarını AK Parti kadar düzenli yapan ikinci bir parti yoktur. Resmi ortamlarda değil, 1000 kişinin aile ortamında bir araya gelebilmesi dünyada örneği görülmez. Başka bir partinin ailece bir araya gelip paylaştığını, her meseleyi medeni bir ortamda tartıştığını görmek kolay değildir.

Toplantımızda Türkiye'nin tüm meselelerini tartıştık. Yeni ufuklar açtınız hepimize. Toplantımız gerçek bir istişare mahiyetinde gerçekleşti. Türkiye'nin dünyada ve bölgesinde daha müreffeh, saygın bir ülke olması sizlerin elinde. Her birinizin gözünde o inancı gördüm. Sizlerin azmi, kararlılığını görünce bizimde azmimiz arttı.

14 yıldır başarı grafiği yükselmiş bir siyasal hareketten söz ediyoruz. Başka hiçbir partiye nasip olmamış haklı gururu yaşıyoruz. Bu başarı yıllarının mimarı Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ı buradan selamlarımla hayırla yad ediyorum. Türkiye'nin çözülemez denen sorunlarını çözdük, ulaşılmaz denen hedeflere ulaştık. Bu hareketin neferleri olarak bizler geleceğe yönelik heyecanımızı da ilk günkü gibi muhafaza ediyoruz.

Sağladığımız güven ve istikrar ortamında daha ileriye yürümek zorundayız. Uzun ve meşakatli bir sürecin başındayız. Göreceğimiz çok daha güzel günler var. Biz geçmişte bazı hedef ve hayallerimizden bahsettiğimizde "Bunlar rüya görüyor" diyorlardı. Bizim bu millet, bütün insanlık için hedeflerimiz, rüyalarımız var. Hedefleri, rüyaları olmayanlar utansın. Tüm bu hedef ve hayallerimizi de gerçeğe dönüştüreceğiz.

Türkiye'nin yegane umudu AK Parti'dir. AK Parti Türkiye'nin birikimi, tecrübesi, coşkusu, heyecanıdır. AK Parti hiçbir ilini, hiçbir ferdini diğerinden ayrı görmeyen partidir.

Tunceli, Şırnak ve Hakkari illerine diğer illerden arkadaşlarımızı görevlendireceğimizi açıklamıştık. Bugün sabah bu vekilleri açıkladığımda hepsi mutluluk duydu. Özellikle kadın milletvekillerimiz gönüllü oldu. Bu üç ilde milletvekili temsil sayısını üçe çıkardık.  

Bu topraklara ilk nefesini alarak, dünyaya gelen her bebek diğerinin kardeşidir. Onların 10-15-20 sene sonra aynı fabrikada mühendis olarak ülkenin geleceğini hazırlasınlar, aynı üniversitede ders alsınlar, aynı kamplarda tatil yapsınlar, aynı salonlarda spor yapsınlar. Herbiri diğerine yüreğini açsın. Ben böyle bir Türkiye'nin ancak kadınlarla gerçekleşeceğine inanıyorum. Başta kadın vekillerimiz olmak üzere doğu ve batı illerindeki vekillerimiz karşılıklı illerde görev almak istediler. AK Parti hareketi sadece siyasi bir hareket değildir. AK Parti her şeyden önce bir yürek, vicdan, merhamet hareketidir.

1 Kasım'da gördük ki milletimizin size, bize inancı tamdır. Milletimiz kendisini hizmete adayan bu kadroyu yad edecektir, hiç şüpheniz olmasın. Yeter ki önce insan, insanlık onuru yegane şiarınız olsun. Yeter ki herkes için adalet, merhamet, vicdan ve eşitlik diyelim.

SÜRE YOK, OPERASYONA DEVAM

Türkiye'nin tökezlemesini istiyorlar. Allah'ın izniyle tüm bu çabaları boşa çıkaracağız. Bugün gazetelerde dünkü bazı toplantılarımızda süre verildiğine dair haberler vardı. Gece gündüz çalışıyoruz herhangi bir süre söz konusu değildir. Dağlarımız ovalarımız şehirlerimiz bu canilerden temizleninceye kadar terörle mücadelemizi büyük bir kararlılıkla sürdürmeye devam edeceğiz. Kimse yarıda kesileceğini düşünmesin.