Demirtaş'ın avukatından Cumhurbaşkanı Erdoğan için olay olacak iddia

Demirtaş'ın avukatından Cumhurbaşkanı Erdoğan için olay olacak iddia
Güncelleme:

Eski HDP Eş Genel Başkanı Demirtaş’ın avukatı Mahsuni Karaman, Kobani iddianamesiyle ilgili olarak “Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve arkadaşlarını da ‘gizli sanık’ yapmış. AKP’liler farkında mı? Gelecekte, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın çözüm sürecinden dolayı yargılanmasının altyapısı mı hazırlanıyor?" dedi.

Eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın da aralarında bulunduğu 108 sanık hakkında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın hazırladığı 3 bin 530 sayfalık Kobani iddianamesiyle ilgili dikkat çekici bir iddiada bulunuldu. Demirtaş’ın avukatı Mahsuni Karaman, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, iddianamede Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ‘gizli sanık’ yapıldığını ileri sürdü. Kahraman, paylaşımında şunları belirtti::

"3 bin 530 sayfalık yeni iddianamenin asıl sürprizi 'gizli tanık' değil, 'gizli sanık' galiba. Ankara Başsavcılığı, yeni Kobani iddianamesinde çözüm sürecini suç sayarak Cumhurbaşkanı  Erdoğan ve arkadaşlarını da ‘gizli sanık’ yapmış. Çözüm sürecinde bizzat Devlet’in talimatı ile gerçekleştirilen Kandil’e gidişlerin suç sayılması, Erdoğan ve arkadaşlarını da şimdilik ‘gizli sanık’ yapar. AKP’liler farkında mı? Gelecekte, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın çözüm sürecinden dolayı yargılanmasının altyapısı mı hazırlanıyor?"

Demirtaş'ın avukatından Cumhurbaşkanı Erdoğan için olay olacak iddia - Resim : 1

ANKA