Fahrettin Altun'dan ''150 saat'' açıklaması !

Fahrettin Altun'dan ''150 saat'' açıklaması !
Güncelleme:

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Rusya ile varılan mutabakat sonrası "150 saat" geçtikten sonra açıklama yaptı. Açıklamada teröristlerin çekilip çekilmediklerini ortak devriyelerle göreceklerini belirtti.

İletişim Başkanı Fahrettin Altun, terör örgütü YPG'ye verilen 150 saat sürenin dolmasının ardında açıklama yaptı. Altun, "Türkiye ve Rusya, YPG'li teröristlerin güvenli bölgeyi terk etmesi için 150 saatlik bir süre belirlemişti. Zaman doldu. Ortak devriyelerde teröristlerin gerçekten geri çekilip çekilmediğini belirleyeceğiz" dedi.
 
Rusya ile varılan Soçi Mutabakatı kapsamında terör örgütü YPG'ye verilen 150 saatlik sürenin sona ermesine ilişkin Türkiye'den ilk açıklama geldi.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Türkiye ve Rusya'nın, YPG'li teröristlere güvenli bölgeyi terk etmeleri için tanıdığı 150 saatlik süre sona erdi. Teröristlerin gerçekte geri çekilip çekilmediğini ortak devriyeler aracılığıyla kuracağız." ifadelerini kullandı.

RUSYA, TERÖRİSTLERİN ÇEKİLDİĞİNİ DUYURMUŞTU

Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu, Soçi'de yapılan Türk-Rus mutabakatı uyarınca Suriye'nin kuzeydoğusundaki terör örgütü YPG'nin güvenli bölge dışına çıkarma çalışmalarının planlanandan önce tamamlandığını belirtmişti.

Ermenistan Savunma Bakanı David Tonoyan'la Erivan'da yaptığı görüşme sırasında açıklamalarda bulunan Şoygu, "Güvenlik koridoru oluşturulacak bölgeden silahlı güçlerin çıkarılması, planlanandan önce tamamlandı. Bu bölgeye Suriye sınır muhafızları ile Rus askeri polisi girdi" ifadelerini kullanmıştı.

Türkiye ve Rusya, YPG'ye bağlı birliklerin operasyon bölgesinden çekilmesi için anlaşmaya varmıştı. Soçi'deki mutabakata göre Türkiye çekilme için 150 saat süre vermişti.

Söz konusu 150 saat bugün saat 18.00'de sona eriyordu.

Fahrettin Altun'dan ''150 saat'' açıklaması ! - Resim : 1