HDP'den tehlikeli sözler

HDP'den tehlikeli sözler

HDP'ye yönelik operasyonun ardından HDP'li vekil Faysal Sarıyıldız sokağa çağırdı.

HDP'li milletvekilerine yönelik operasyonun ardından milletvekilleri Mithat Sancar, Osman Baydemir ve yurtdışındaki Faysal Sarıyıldız'dan açıklama geldi.

Twitter üzerinden açıklamaları paylaşılan Mithat Sancar 'HDP'ye destek çağrısında bulunmadığı belirterek' şunları söyledi;

"İÇ SAVAŞI ÖNLEME ÇAĞRISI"

Dayanışma çağrımız bize destek çağrısı değildir, iç savaşı önleme, demokrasiyi kurtarma çağrısıdır.

HDP'de tek bir milletvekili bile boyun eğmeyecek, özgürlük için, barış için mücadelemizi sürdüreceğiz! Şu an burada 4 milletvekiliyiz, yarın aramızdan başkaları da alınabilir ama kim nerede olursa olsun direnmeye devam edecek. "

12 Eylül'de bile bu olmadı" diyoruz bu abartı değil. Dün akşamdan beri Meclis'e, ülkenin kalbine bombalar atılıyor. Bizi yıldıracaklarını sanıyorlarsa, yanılıyorlar. Boyun eğmemizi bekliyorlarsa, kesinlikle hüsrana uğrayacaklar.

OSMAN BAYDEMİR : ERDOĞAN'A SESLENİYORUM

HDP'li Osman Baydemir ise doğrudan Erdoğan'a seslendi. Baydemir açıklamasında şunları söyledi;

Erdoğan’a sesleniyorum! Bizi değil tutuklamak, mengeneye de koysan, özgürlük taleplerimizden asla vazgeçmeyeceğiz!

Bizde iki emanet var, biri Allah’ın verdiği can, diğeri halkımızın verdiği temsiliyet. Bu emaneti kimsenin alma hakkı yok.

FAYSAL SARIYILDIZ SOKAĞA ÇAĞIRDI

Hakkında gözaltı kararı çıkarılan HDP milletvekili Faysal Sarıyıldız, yurtdışında bulunduğu için gözaltına alınamamıştı. HDP'li vekil Brüksel’de BBC üzerinden sokakları karıştırma mesajı verdi. Herkesi sokağa dökülmeye çağıran Sarıyıldız şunları söyledi;

Açıkçası böyle bir operasyon düzenlenmesi bekleniyordu. Kaygımız tutuklanmak değil, hakikati ortaya çıkaramamaktır. CHP’nin darbeden sonraki tutumu darbe mantığını kaldırmaya yönelik olmadı. CHP’nin pozisyonunu gözden geçirmesi gerek. Toplumsal muhalefet oluşamazsa Türkiye’de yaşayan tüm insanlara yazık olacaktır. Muhalefet cephesinin farklılıkları bir tarafa bırakarak harekete geçmesi gerek. Herkesin bu anlamda, ülkenin doğusuyla batısıyla sokaklara dökülmesi gerekiyor."