Kılıçdaroğlu: ''Beşli çete benimle görüşmek için araya adam koyuyor''

Kılıçdaroğlu: ''Beşli çete benimle görüşmek için araya adam koyuyor''
Güncelleme:

Kilis'te konuşan CHP lideri Kılıçdaroğlu, "5'li çete" olarak nitelendirdiği ve AK Parti iktidarı döneminde devletten aldıkları ihalelerle dikkat çeken şirketlerin yetkililerinin kendisiyle görüşebilmek için araya adam koyduğunu öne sürerek, "Paralar beşli çeteye gidiyorsa hiç endişelenmeyin o çetelerden parayı alacağım. Ben görüşmem çetelerle." dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, bir dizi ziyaret için gittiği Kilis’te Üye Katılım Toplantısı’nda konuştu. CHP’li üyelere seslenen Kılıçdaroğlu, “Komşularınızı, akrabalarınızı ikna edin. Onlarla oturup konuşun, ev ziyaretleri yapın. Kilis’te oyumuzun düşük olduğunu biliyorum ama düşüklüğün sebebi Kilislilerde değil. Kabahat bizde.

Hepimizin güç birliği yapması lazım. Bize katılın, birlikten güç doğuralım ve bir otoriter yönetimi değiştirip ülkeye huzuru, bereketi, sıcak güzel komşuluk ilişkilerini, birbirimize selam vermeye geri dönelim. Kavgadan artık bu milleti uzaklaştırmak zorundayız.

CHP’li olmak kolay değildir. CHP’li olmak için adaleti savunmak, kadın-erkek eşitliğini savunmak lazım. CHP’li olmak için beşli çetelere direnmek demektir. CHP’li olmak yer altı dünyasıyla, uyuşturucu çeteleriyle mücadele etmek demektir. Bunları yapıyorsanız hepiniz gelin başımın üstünde yeriniz var“ dedi.

 Kılıçdaroğlu’nun Satırbaşları şöyle:

Adaletin olmadığı bir Türkiye’de yaşıyoruz. Sokağa çıkın herhangi bir vatandaşa ‘Bu memlekette adalet var mı?’ diye sorun vallahi de billahi de yüzde 90’ı ‘Yok’ diyecektir. Oysa devletin temeli adalettir. Adaletin olmadığı yerde huzur, insan hakları, bereket, büyüme olmaz. O nedenle biz her yerde, her ortamda adaleti savunuyoruz. Adalet aynı zaman insan haklarına saygı demektir. Kurdun da kuşun da hakkını teslim etmek demektir. Kainatı adalet üzerine inşa etmiştir yüce yaradan.

Gittiğim her yerde bir vaadim var. Bu ülkeyi adaleti getireceğiz. Adalet aynı zamanda oluşturduğumuz geliri hakça bölüşmek demektir. Birisi zengin olurken birisi yatağa aç girmemeli.

“ÜLKENİZİ SEVİYORSANIZ CHP’YE KATILACAKSINIZ”

CHP’ye katılımlar var bugün. Adaleti sağlamak istiyorsanız CHP’ye katılacaksınız. Geçmişte hangi düşüncede olursanız olun ülkenizi seviyorsanız CHP’ye katılacaksınız. Adaletli bir yargı istiyorsanız, kadınların hakkı, hukuku olsun diyorsanız CHP’ye katılacaksınız. İşsizlik olmasın, herkesin aşı, işi olsun diyorsanız CHP’ye katılacaksınız. Hepimiz vergi ödüyoruz. Devlet dediğiniz kurum hesabını millete versin diyorsanız CHP’ye katılacaksınız. Uyuşturucu belasından Türkiye Cumhuriyeti kurtulmalı, gencecik evlatlarımız uyuşturucuya kurban gitmesin diyorsanız CHP’ye katılacaksınız. Göreceksiniz iktidar olduğumuzda uyuşturucu baronlarının tamamını Türkiye’den silip atacağım.

“BU MEMLEKETTE HİÇBİR ÇOCUK YATAĞA AÇ GİRMEYECEK”

Yine sözümdür. Bu memlekette hiçbir çocuk ama hiçbir çocuk yatağa aç girmeyecek. İşsizliğin olmadığı bir yerde, huzur olmaz. Bu mücadeleyi birlikte yapmalıyız. O nedenle bize katılmanız, CHP’ye oy vermelisiniz.

“OYUMUZU KULLANIRKEN VİCDANIMIZI DİNLEMEMİZ LAZIM”

Kısır tartışmalardan Türkiye’nin çıkmasını istiyorsanız bize katılacaksınız. Kavga bu memlekete ne getirdi? Hiçbir şey getirmedi. Bütün ülkelerde gelir atarken Türkiye’de düşüyor. Birileri çok zengin ama birileri de çok fakir. Bu olmaz. Sosyal devlet fakirin, fukaranın yanında duran devlet demektir. Sosyal devlet üretenin, alın terinin değerini bilen devlet demektir. Bunları aşmanın yolu demokrasidir. Sandığa gideceksiniz oyunuzu kullanacaksınız. Bütün önyargılarımızdan kurtulmak zorundayız. Oyumuzu kullanırken vicdanımızı dinlememiz lazım. Huzur içinde yaşamak varken neden kavga?

Altı genel başkan bir aradayız. Hepimiz aynı şeyi düşünüyoruz. Bu memlekette huzur olsun, herkesin karnı doysun istiyoruz. Kilis’in bağları meşhurdur. Ürettiği ürünün karşılığını alamıyorsa ne yapacak o çiftçi, nasıl geçinecek? Bütün bunları beraber aşacağız.

“O ÇETELERDEN PARAYI ALACAĞIM”

Komşularınızı, akrabalarınızı ikna edin. Onlarla oturup konuşun, ev ziyaretleri yapın. Kilis’te oyumuzun düşük olduğunu biliyorum ama düşüklüğün sebebi Kilislilerde değil. Kabahat bizde. Paralar beşli çeteye gidiyorsa hiç endişelenmeyin o çetelerden parayı alacağım. Araya adam koyuyorlar ‘Acaba Kılıçdaroğlu bizimle görüşür mü?’ diye. Ben görüşmem çetelerle.

Hepimizin güç birliği yapması lazım. Bize katılın, birlikten güç doğuralım ve bir otoriter yönetimi değiştirip ülkeye huzuru, bereketi, sıcak güzel komşuluk ilişkilerini, birbirimize selam vermeye geri dönelim. Kavgadan artık bu milleti uzaklaştırmak zorundayız.

“CHP’Lİ OLMAK YER ALTI DÜNYASIYLA, UYUŞTURUCU ÇETELERİYLE MÜCADELE ETMEK DEMEKTİR”

CHP’li olmak kolay değildir. CHP’li olmak için adaleti savunmak, kadın-erkek eşitliğini savunmak lazım. CHP’li olmak için beşli çetelere direnmek demektir. CHP’li olmak yer altı dünyasıyla, uyuşturucu çeteleriyle mücadele etmek demektir. Bunları yapıyorsanız hepiniz gelin başımın üstünde yeriniz var.