Kılıçdaroğlu'ndan taziye mesajı

Kılıçdaroğlu'ndan taziye mesajı

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, eski Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'in aile yakınlarına taziyelerini iletti.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel’in vefatının ardından Güniz Sokak’taki evine gelerek aile yakınlarına taziyelerini bildirdi.

Kılıçdaroğlu, beraberinde CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin ile Demirel’in Güniz Sokak’taki evine taziye ziyaretinde bulundu. Kılıçdaroğlu’nu Şevket Demirel’in kızı Nihan Demirel Atasagun, akrabası CHP İstanbul Milletvekili İlhan Kesici ile doktoru Aylin Cesur evin önünde karşıladı. Burada 15 dakika kaldıktan sonra aile yakınlarına taziyelerini bildiren Kılıçdaroğlu, çıkışta gazetecilere yaptığı açıklamada şunları söyledi:

"Hepimizin başı sağolsun, Türkiye’nin başı sağolsun. Bizim çok partili yaşamımızın en önemli siyasi aktörlerinden birisiydi. Yaşamının son saatlerine kadar Türkiye’deki bütün gelişmeleri yakından izleyen bir siyasal liderdi. Tevazuyu ondan öğrendik, siyaseti ondan öğrendik, devlet adamlığını ondan öğrendik. Siyasetçi iken nasıl siyasetçi olunur, devlet adamıyken nasıl olunur, ondan öğrendik. Türkiye’nin başı sağosun, hepimizin başı sağolsun. Türkiye’nin yetiştirdiği önemli bir siyasi liderdi. Sadece Türkiye’nin değil, bölgenin, dünyanın önemli aktörlerinden birisiydi. Türkiye önemli bir insanını kaybetti. Türkiye’nin başı sağolsun."