Kılıçdaroğlu’ndan Bergen filmi için ilk açıklama

Güncelleme:

CHP lideri Kılıçdaroğlu, dün akşam Bergen filmini izledikten sonra gazetecilere “Kadına yönelik şiddeti reddeden herkesin bu filmi izlemesi lazım. Bu filmi izledikten sonra vicdanlarıyla oturup muhasebe yapsınlar” dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Ankara’daki bir alışveriş merkezinin sinema salonunda Bergen filmini izledi. Kılıçdaroğlu filme, eşi Selvi Kılıçdaroğlu ile birlikte gitti. Filmi izleyenlerin arasında CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Aylin Nazlıaka ve eski Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Hikmet Çetin ile partililer de yer aldı.

İSTANBUL SÖZLEŞMESİ VURGUSU

Sinemadan ayrılmadan önce Gazeteci Yıldız Yazcıoğlu’na film hakkında konuşan Kılıçdaroğlu, “Kadına yönelik şiddeti reddeden herkesin bu filmi izlemesi lazım. Bu filmi izledikten sonra vicdanlarıyla oturup muhasebe yapsınlar. Ve İstanbul Sözleşmesi mutlaka gelmeli” ifadelerini kullandı.

FİLM YAYINLANDIKTAN SONRA TARTIŞMALAR BAŞLAMIŞTI

Farah Zeynep Abdullah’ın başrolde oynadığı ‘Bergen‘ filminin, Bergen’i öldüren Halis Serbest’in yaşadığı Adana’nın Kozan ilçesinde yayınlanmaması yönünde karar alındı. Kozan Belediye Başkanı Kazım Özgan’ın “Araştırdım film şiddet içeriyor, bu nedenle ilçede hiç yayınlanmayacak” açıklamalarına, Farah Zeynep Abdullah, ‘IQ testi’ göndermesinde bulundu. Abdullah’a yanıt veren Özgan, “Hiç kaale almıyorum, ben burada ticari bir kaygı hissediyorum” dedi.

Öte yandan Halis Serbest ise, “Ben kalabalık bir aileyim Kozan’da. Yaşanan yer neresi? Adana, Kozan. Olmaz, yakışık olmaz” diye konuştu.