Kılıçdaroğlu'ndan yeni parti yorumu

Kılıçdaroğlu'ndan yeni parti yorumu
Güncelleme:

CHP lideri Kılıçdaroğlu, AK Parti'den ayrılan isimlerin yeni parti kurucağı iddialarıyla ilgili, ''Biz yeni bir parti kuruyoruz' derler, bize de sadece kurulan yeni partiye 'hayırlı olsun' demek düşer.'' dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Habertürk TV'de katıldığı programda seçim sürecine ilişkin açıklamalarda bulundu.

YENİ PARTİ İDDİALARI

"Ben de gazetelerden okuyorum. Ne kadar doğru veya yanlış onu bilmiyorum. Gazeteler haber yapıyorlar. Yeni parti kurulabilir. İnsanlar yan yana gelirler, belli bir hedef koyarlar, bir program hazırlarlar, kamuoyunun önüne çıkarlar. 'Biz yeni bir parti kuruyoruz.' derler. Bize de sadece kurulan yeni partiye 'Hayırlı olsun.' demek düşer."

"PARTİ KURMAK KOLAY DEĞİL"

Kılıçdaroğlu, "Bu yelpazede yeni siyasi partilere yer var mı?" sorusuna, "Ona kuranlar bakacak. Türk siyasal yapısına, tarihsel sürece, bugün içinde bulunduğumuz koşullara ve gelecekteki koşullara bakacaklar. Parti kurmak sıradan bir olay değil, kolay bir olay da değil. Parti kurmak isteyenler, Türkiye'deki gelişmelere ve açmazlara bakarak, kendi geliştirecekleri ya da yazacakları programla bunları topluma umut vererek, gerçekleştirmek isteyecektir. Yeni bir partiye ihtiyaç var mı? Bu bizden çok, kurmak isteyenlerin, bir ihtiyaç hissettiklerinden ötürü kurduklarını kabul etmemiz lazım. Onların siyasete, Türkiye'nin sorunlarına çözümü farklı olabilir." yanıtını verdi.

ERDOĞAN'A SLOGAN YANITI

Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, 'Seçim sloganları Pensilvanya'dan belirleniyor' sözüne ilişkin soruya yanıt verdi.

Kılıçdaroğlu'nun açıklaması şöyle:

"MART'IN SONU BAHARDIR SÖZÜNÜ İZMİTLİ BİR VATANDAŞ BULDU"

Bizim medyaya kapalı toplantılarımız var. O toplantılarla görüşüyoruz, tartışıyoruz. Bunlar sayısal olarak ciddiler, bir anlamda kanaat önderleri durumundalar. Kent yoksulları var. Bunlar düne kadar AK Parti'ye oy veriyorlardı. Bunların hepsi belirleyici olacak. İzmit'te kahvede otururken canı yanan bir vatandaş 'Martın sonu bahardır' dedi. Bu çok güzel bir ifadeydi. Hepsinin canı yanmış vaziyette. Düne kadar rahat geçinen bu insanlar geçinemiyorlar.

Seçiniz...