Meclis'te olay! Yumruk yumruğa birbirlerine girdiler

Güncelleme:

Meclis'te İçişleri Bakanlığı'nın bütçe görüşmeleri sırasında AK Parti ile CHP milletvekilleri arasında yumruklu kavga çıktı.

İçişleri Bakanlığı bütçe görüşmelerinde kavga çıktı. CHP Bursa milletvekili Erkan Aydın konuşması sırasında İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun Sezgin Baran Korkmaz’ın uçağına bindiğini söyleyerek, Bakan Soylu'ya sert tepki gösterdi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, CHP Bursa milletvekili Erkan Aydın’a "Sahtekarsın" dedi.

Meclis'te olay! Yumruk yumruğa birbirlerine girdiler - Resim : 1

Bunun üzerine Erkan Aydın "Aynen iade ediyorum" karşılığını verdi.

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel ile CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba da Süleyman Soylu ile sözlü sataşmaya girdi.

Tartışma yumruklu kavgaya döndü. AK Parti ile CHP'li milletvekilleri birbirine girdi. Kavga üzerine oturuma ara verildi.

Meclis'te olay! Yumruk yumruğa birbirlerine girdiler - Resim : 2

"SAYIN BAKAN, DOKULMAZLIĞI KALDIRIN"

Siyaset bilimci James Clarke'ın, "Bir siyasetçi gelecek seçimi düşünür, bir devlet adamıysa gelecek nesilleri düşünür." sözlerini kullanarak Bakan Soylu'ya dönen Aydın'ın gerginlik yaratan sözleri şu şekilde:

"Eğer Sayın Bakan, gelecek nesilleri düşünseydi, kendisiyle ilgili onlarca iddiayı bir televizyon programında değil, gelir burada TBMM'de 'önce dokunulmazlığımı kaldırın, sonra bir soruşturma komisyonu açın ve gelin bunları cevaplayın' derdi. Ancak o ne yaptı, mayıs ayından beri hala suç duyurusunda bulunacak. 7 aydır bekliyoruz. Sayın Bakan, o dokunulmazlığı kaldırın. Bu şekilde bir şey olmayacağını biliyoruz"

Meclis'te olay! Yumruk yumruğa birbirlerine girdiler - Resim : 3

Etiketler meclis kavga yumruk