MHP ittifaka neden yanaşmıyor ?

MHP ittifaka neden yanaşmıyor ?

7 Haziran 2015 Genel Seçimleri MHP'nin yaptığı 'ittifak' anketinden şok sonuçlar..

7 Haziran 2015 Genel Seçimleri öncesi en son anket MHP'den geldi. MHP'nin kamuoyunda güven oluşturmuş bir kuruluşa yaptırdığı 'ittifak' anketinin sonuçları olay yaratacak.

Habertürk gazetesi yazarı Fehmi Koru'nun 'Taha Kıvanç' takma ismiyle yazdığı köşesinde bugün MHP'nin seçim anketi sonuçları yayınlandı. 

Taha Kıvanç'ın aktardığı bilgilere göre, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin elindeki ankette seçmene şu sorular soruldu:

- MHP seçime yalnız başına mı girmeli?
- AKP iktidarının alternatifi MHP liderliğinde geniş bir sağ ittifak olabilir mi?
- MHP, BBP ve SP'nin ittifak yaparak MHP çatısı altında seçime katılmasını ister misiniz?
- MHP-BBP-SP ittifakına oy verir misiniz?"


Ankete katılanların büyük bir çoğunluğu MHP'nin ittifak sorularına olumsuz yanıt vermiş. Olumsuz yanıt verenlerin büyük çoğunluğunu ise MHP seçmeni oluşturuyor.

Taha Kıvanç, MHP anketiyle ilgili şu yorumda bulundu:

"Acaba itiraz SP'ye mi, yoksa BBP'ye mi?" merakını giderecek sorular da bulunuyor anketle; hayır, hiçbir ittifaka büyük destek yok..."

MHP ittifaka neden yanaşmıyor ? - Resim : 1

Seçim sonuçlarıyla ilgili yaptığı iddiaları tahminlerle öne çıkan A&G Araştırma Şirketi sahibi Adil Gür'den kongreye hazırlanan MHP'yle ilgili ilginç tahminler.


MHP ittifaka neden yanaşmıyor ? - Resim : 2

Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak, 7 Haziran'daki Milletvekili Genel Seçimlerinde MHP ve BBP ile ittifak yapacakları iddiasına ilişkin, "Güçlü bir kadro ile ittifak haline girmek mümkün olabilirse biz ona 'evet' diyoruz, bakarız" dedi.


MHP ittifaka neden yanaşmıyor ? - Resim : 3

Milliyetçi Hareket Partisi 11. Olağan Büyük Kurultayı “Bizimle Yürü Türkiye” sloganıyla Ankara’da başladı. Genel Başkan Devlet Bahçeli’nin ‘iki bayram bir arada olsun’ teklifi ile 21 Mart Nevruz gününe denk getirilen kurultay, Arena Spor Salonu’nda şenlik havasında gerçekleştiriliyor. "Bahçeli Nevruz ateşini yakmaya geliyor" anonsuyla salona giren Bahçeli, konuşmasında, Cumhurbaşkanı Erdoğan, Başbakan Davutoğlu, Kadir İnanır gibi isimleri hedef aldı. 15 bin kişinin katıldığı kurultayda Bahçeli, yeniden genel başkan seçildi.


MHP ittifaka neden yanaşmıyor ? - Resim : 4

Haziran seçimleri ileride bir ‘ittifaklar’ seçimi olarak anılabilir. 13 yıldır her seçimden tek başına iktidar kuracak bir oya ulaşarak çıkmayı başaran AK Parti ’nin sağın en büyük partisi olarak tek başına yarattığı güçlü ittifakın ilk kez bu kadar açık şekilde kamuoyuna yansıyan iç gerilimi hükümete yakın yazarlar tarafından bile ‘muhtemel bir sarsıntıya işaret’ olarak değerlendiriliyor.