"Erdoğan eski Başbakan sıfatıyla yargılanacak"

"Erdoğan eski Başbakan sıfatıyla yargılanacak"

CHP'li Altay Cumhurbaşkanı Erdoğan hakkında bomba sözler söyledi.

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın görev süresi dolunca 'eski Başbakan" sıfatıyla yargılanacağını söyledi.

CHP Grup Başkanvekili Altay, TBMM’de düzenlediği basın toplantısında Türkiye’nin çok zor bir dönemden geçtiğini belirtti. 

Altay yaptığı açıklamada,  “Türkiye gerçekten herkesin sabah kalktığında sokağa çıkmaya tereddüt ettiği bir hale geldi. Çürümüş bir devlet, aciz bir hükümet, panik halinde bir millet tablosu Türkiye’ye yakışan bir tablo değildir. Terör stadyum boşaltıyor, terör cadde ve sokakları boşaltıyor ve bizden alışmamız isteniyor. Türkiye buna alışmayacaktır. Ankara, Beyrut ve Bağdat olmamalı, olmayacak” dedi.

AKP’yi sert sözlerle eleştiren Altay, “Yaşananlar Adalet ve Kalkınma Partisi’nin terör örgütlerine yardım ve yataklığın bir sonucudur. Namuslu bir Cumhuriyet başsavcısı aramaya devam ediyoruz” diye konuştu.

Altay, “Cumhurbaşkanı elbette an itibarıyla teröre yardım ve yataklık suçundan yargılanamaz. Ama herkes bilsin ki kendisi de bilsin ki Cumhurbaşkanlığı görevi bittiği an eski başbakan sıfatıyla teröre yardım ve yataklık etmekten dolayı, Türkiye’yi kan gölüne çevirmekten dolayı mahkemelerin karşısında hesap verecektir. Sadece PKK’ya değil, IŞİD’e yardım ve yataklık ettiği de AKP hükümetlerinin bilinen bir gerçektir. Adalet ve Kalkınma Partisi’nin terör örgütleriyle ilgili mücadelede topu taca atmaya hakkı yoktur.” dedi.

TBMM Başkanı İsmail Kahraman’a yaptıkları ziyarete değinen Altay, “TBMM’nin bu olaylarla ilgili işin asıl sahibinin gerçekten inisiyatif alması için daha kaç canlı bombanın patlamasını bekliyor Sayın Meclis Başkanı? TBMM’nin işgal ettiği koltuğun hakkını vermeye davet ediyorum. TBMM’nin duruma el koymasını temin etmek zorundadır” diye konuştu. Altay, “istihbarat rezaleti” yaşandığını da ifade etti.

“Cumhuriyet Halk Partisince devleti bölen de devleti soyan da yargılanmalıdır” ifadesini kullanan Altay, şöyle devam etti, “Doğrusu Sayın Genel Başkan’ın da ifade ettiği gibi Anayasa 83. Maddeyi yeniden tanzim etmektir, onu yeniden yazmaktır. Şu hali bir göz boyamadan bir gaz almaktan ibarettir.” Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş’un terör olaylarının ardından “Halkımız iyi sınav veriyor” dediğini ifade eden Altay, “Millet can veriyor, can” diyerek tepkisini gösterdi.

Bir soru üzerine Altay, “Buyursunlar hodri meydan, korkmuyoruz, cezaeviyse cezaevi, hücreyse hücre, mahkemeyse mahkeme, tecritse tecrit, hepsine varız” dedi.