Zarrab, Davutoğlu'ndan güvence mi istedi ? ''Göz yummak ihanettir''

Zarrab, Davutoğlu'ndan güvence mi istedi ? ''Göz yummak ihanettir''
Güncelleme:

ABD'deki davada itiraflarıyla gündeme damga vuran Reza Zarrab'ın 17/25 Aralık krizi sonrası dönemin Başbakanı Davutoğlu'ndan güvence istediği iddiasına AK Parti'den çok sert bir açıklama geldi: "Gidişine göz yummak ihanettir"

AK Parti İstanbul Milletvekili TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı Mustafa Şentop, Reza Zarrab’ın Türkiye için kurulan bir organizasyonun parçası olduğunu öne sürerek, yurtdışına çıkmasına göz yuman, ihmali olan veya yardımcı olanların ortaya çıkarılması gerektiğini söyledi.

Hürriyet gazetesinden Nuray Babacan'ın haberine göre Şentop, “Türkiye’den gidişinin de bu planının bir parçası olduğu üzerinde düşünmek gerekir. Bu operasyon çerçevesinde bir ihanet işidir” dedi.

DAVUTOĞLU HÜKÜMETİNDEN GÜVENCE Mİ İSTEDİ ?

Reza Zarrab’ın, Amerika’ya gidişine kimin gözyumduğu tartışması özellikle iktidar partisin içinde sürerken başkent kulislerinde de önemli bir iddia konuşuluyor. 

Bu iddiaya göre, 17/25 Aralık krizi sonrasında, yargılanma ve can güvenliği konusunda sıkıntıya düşen Zarrab, dönemin başbakanı Ahmet Davutoğlu’ndan güvence istedi. Ancak Davutoğlu hükümetinden böyle bir güvence verilmedi. 

İran tarafının da aradığı ve ölümle tehdit edildiği öne sürülen Zarrab, İstanbul’da Tarabya’da Amerikalı gizli servis elemanlarıyla görüştü. Bu görüşmelerde varılan anlaşma gereğince Zarrab, ABD’ye gitti.

Hürriyet