Prof. Dr. Naci Görür o bölgeyi işaret etti

Prof. Dr. Naci Görür o bölgeyi işaret etti
Güncelleme:

Kahramanmaraş ve Hatay merkezli asrın felaketi olarak tarihe geçen depremlerden 1,5 yıl önce bölgeyi uyardığı ortaya çıkan Prof. Dr. Naci Görür dünkü depremlerin ardından o bölgeyi işaret etti.

6 Şubat'ta Kahramanmaraş'ta meydana gelen, 11 ilimizi yerle bir edip, 55 binden fazla canımızı yitirmemize yol açan 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremlerin ardından bölgedeki yeni depremler ve artçı sarsıntılar devam ediyor. 

Dün Kahramanmaraş'ın Göksun ilçesinde saat 16.54'te meydana gelen 4.1 büyüklüğünde depremin ardından Muğla’nın Marmaris ilçesinde de saat 18.45’te AFAD’a göre 4.1 büyüklüğünde bir deprem meydana gelmişti.

Çevre illerden de hissedilen Muğla depremi sonrasında ünlü yer bilimci Prof. Dr. Naci Görür, sosyal medya hesabından söz konusu depremleri yorumladı. Görür, “Acıelma- Göksun/K.Maraş'ta 4,0 büyüklükte deprem. Daha önce işaret ettiğimiz Savrun Fayı'nın Göksun civarında, dünkü depremin yakınında oldu. İkinci deprem Marmaris Orhaniye'de ve 4.3. Deprem 70 km derinlikte ve tahmin ediyorum o yörede Gökova Körfezi'nin içinde ve K ve G yaygın normal fay zonlarında” ifadelerini kullandı.