"Ergenekon" Sanığı Akkar'dan Suç Duyurusu

"Ergenekon" Sanığı Akkar'dan Suç Duyurusu

Akkar, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, CHP İstanbul Milletvekili Erdem, HDP Mardin Milletvekili Sancar ve "Ankara Düşünceye Özgürlük Girişimi"nin bildirisini imzalayanlar hakkında "PYD/YPG terör örgütünün ve FETÖ'nün propagandasını yaptıkları" ve "Türk mi

ANKARA (AA) - "Ergenekon" davası sanıklarından Mahir Akkar, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İstanbul Milletvekili Eren Erdem, HDP Mardin Milletvekili Mithat Sancar ve "Ankara Düşünceye Özgürlük Girişimi" üyeleri hakkında "PYD/YPG terör örgütünün ve FETÖ'nün propagandasını yaptıkları" ve "Türk milletini, Türkiye Cumhuriyeti Devletini, devletin kurum ve organlarını aşağıladıkları" iddiasıyla suç duyurusunda bulundu.

Akkar, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına verdiği suç duyurusu dilekçesinde 200'den fazla sözde aydının, terör örgütü PKK'nın Suriye'deki kolu PYD'ye açıkça destek veren bildiri yayınladıklarını belirtti.

Bildirinin fikir ve ifade özgürlüğü kapsamında değerlendirilemeyeceğini savunan Akkar, "Bu bildirinin altına imza atıp yayınlayanların, aydın kisvesi altında üniversitelerimize yerleşmiş PKK-(PYD) terör örgütünün sempatizanları ve yanlıları olduğu kanaatindeyim" ifadesini kullandı.

Ankara'da geçen hafta gerçekleştirilen terör saldırısını anımsatan Akkar, HDP Mardin Milletvekili Sancar'ın, canlı yayınlanan televizyon programında Türkiye'nin, Suriye'deki PYD mevzilerini vurmasını eleştirdiğini, oysa aynı saatlerde Ankara'daki hain saldırıyı PYD'li terörist Salih Neccar'ın gerçekleştirdiğinin ortaya çıktığını vurguladı.

CHP İstanbul Milletvekili Erdem'in, canlı bombanın YPG değil, DAEŞ üyesi olduğunu iddia ettiğini bildiren Akkar, Erdem'in, Rus basınına, "Türkiye, IŞİD'e sarin gazı satıyor" iftirasında bulunduğunu kaydetti.

Akkar, dilekçesinde, "Hem CHP hem de HDP, terör örgütü PYD'nin terör örgütü olmadığı konusunda ortak hareket etmiş, başta Erdem olmak üzere bazı CHP'liler, eylemin DAEŞ terör örgütü tarafından yapıldığını belirterek, YPG'ye toz kondurmamışlardır" değerlendirmesinde bulundu.

Kılıçdaroğlu'nun da PKK, PYD ve YPG için "Vatanını kurtarmak için örgütlenmiş bir oluşum" dediğini iddia eden Akkar, Kılıçdaroğlu, Erdem, Sancar ve Ankara Düşünceye Özgürlük Girişimi bildirisini imzalayanlar hakkında "PYD/YPG terör örgütünün ve FETÖ'nün propagandasını yapmak" ve "Türk milletini, Türkiye Cumhuriyeti Devletini, devletin kurum ve organlarını aşağılamak" suçlarından kamu davası açılmasını istedi.