Resmi rakam açıklandı! Katarlılar Kanal İstanbul'dan kaç m2 arsa aldı ?

Resmi rakam açıklandı! Katarlılar Kanal İstanbul'dan kaç m2 arsa aldı ?
Güncelleme:

AK Parti iktidarının "çılgın projesi" Kanal İstanbul için tartışmalar tüm hızıyla devam ederken, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Katarlıların bölgeden ne kadar arsa satın aldığını açıkladı.

İstanbul Boğazı’na paralel olarak Karadeniz’le Marmara Denizi’ni bağlayacak yapay su yolu projesi Kanal İstanbul’a muhalefet, STK’lar ve bilim insanları karşı çıkmaya devam ederken, AK Parti iktidarı projede ısrarcı.

Kanal İstanbul’un yan projelerinde inşa süreci geçen aylarda başlamıştı. Muhalefet, iktidara gelmesi durumunda uluslararası bankalardan alınan kredileri geri ödemeyeceğini duyurmuştu. Projenin yapılacağı bölgede de şimdiden rant amaçlı alımların yapıldığı iddia edilmişti.

Hürriyet’ten Abdulkadir Selvi’nin İstanbul Havaalanı’nın Katarlılara satılacağı tartışmalarına ilişkin sorusunu yanıtlayan Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, şöyle konuştu: “Onlara bakarsanız biz Türkiye’nin her yerini Katarlılara, Arap kardeşlerimize satıyoruz. Ama dönüp baktığınızda da bunların hiçbirinin gerçek olmadığı ortaya çıkıyor. Kanal İstanbul’da da ‘Bütün alanı Katarlılar aldı’ dediler. Katarlıların aldığı 157 bin metrekare bir alan. 330.000.000 metrekare rezerv alandan tüm yabancıların aldığı mülklerin oranı yüzde sıfır nokta sıfır, sıfır 35. Katarlılarınsa 0,00045. Yani yok denecek kadar az. Hep bir algı peşinde oldukları için, hep algı üzerinden hareket ettikleri için vatandaşlarımızı yanlış bilgilerle aldatmaya çalışıyorlar.”

 

Abdulkadir Selvi'nin Hürriyet gazetesindeki yazısının tamamı için...