Sadettin Saran: ''Arkamdan adam gibi adam desinler yeter''

Sadettin Saran: ''Arkamdan adam gibi adam desinler yeter''
Güncelleme:

Türkiye'nin başarılı iş insanı, Saran Group Yönetim Kurulu Başkanı Sadettin Saran Hafta dergisine dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

Hafta dergisinden Yasemin Salih'in sorularını yanıtlayan Saran Group Yönetim Kurulu Başkanı Sadettin Saran özel "Arkamdan adam gibi adam desinler, yeter" dedi. Sadettin Saran'ın Hafta dergisine çocukluğundan, Amerika'daki iş hayatına, Türkiye'ye dönüşüne kadar dikkat çeken açıklamalar yaptı.

Başarılı iş adamı 6 yaşındayken mahallenin çocukları tarafından yediği dayak sonrası annesinden aldığı hayat dersini " Ağlayarak eve geldim. Olayı anneme anlattım. Bekledim ki annem diğer anneler gibi oklavayı eline alıp o çocuklara haddini bildirsin. Ama öyle yapmadı. Beni karşısına alıp dedi ki, “Biri seni çok kırdığında, çok üzüldüğünde kendini onarmak için git birine iyilik yap.” Bu söz bana hep kılavuz oldu. O nedenle bugün şirket olarak yıllık ciromuzun yüzde 6-7’sini toplumsal projelere ayırıyoruz. 20 yılda Türkiye geneline 21 spor salonu yaptık. Pandemiden etkilenen esnafa destek olduk." diyerek anlattı.

İşte Saran'ın Hafta Dergisi'nden Yasemin Salih'e verdiği o röportajdan dikkat çeken bölümler:

GENÇLERLE İLGİLİ AÇIKLAMALARI

Konferanslarınızda sık sık gençlerle bir araya geliyorsunuz, büyük de ilgi görüyor. Sizce bunun nedeni ne?

Bence beni seviyorlar. Çünkü beni kendilerine yakın buluyorlar. Amerika’da öğrenciy-ken yaşadıklarımı, burada geçirdiğim sü-reci kendileriyle özdeşleştiriyorlar.Sadettin Saran: ''Arkamdan adam gibi adam desinler yeter'' - Resim : 1 Bugünün gençlerinin en büyük dezavantajı aşırı rekabetçi ortam. Zor bir ortamda ayakta kalmaya çalışıyorlar ve en büyük korkuları gelecek endişesi. Bu bende de vardı. Ailenin en büyük oğlu olarak hep kendimi sorumlu hissediyordum. Ameri-ka’da okurken anneme telefonda gururla “Hafta sonu profesörün evini boyadım,

SARAN'DAN İSTANBUL SÖZLEŞMESİ'NE DESTEK

Saran ayrıca kamuoyunda son günlerin en çok tartışılan konusu olan İstanbul Sözleşmesi için de Benim rol modelim annemdir. Bir kadının neler yapabileceğini annemden gördüm. Kadınların güçlerine inanıyorum. Bu nedenle şirkette üst düzey yöneticilerimizin yüzde 52’si kadın." dedi.

Cinsiyetçilik konusundadaki mesafenin nedeni olarak "cahilliği" işaret eden Saran, "İstanbul Sözleşmesi bana göre medeniyetin ölçüsüdür. Asla bu sözleşmeden çıkılmamalı. Adam yetiştiren adam kazanır ama kadın yetiştiren nesil kazanır." dedi.

"FENERBAHÇE’YE HAKSIZLIK YAPILIYOR"

Saran gönül verdiği bir dönem yöneticilik de yaptığı Fenerbahçe'ye haksızlık yapıldığını vurgulayarak, "Gerek uygulama gerekse kriterler adil ve sürdürülebilir değil. Fenerbahçe’ye haksızlık yapılıyor. Fenerbahçe, borcunu yapılandırmıyor diye cezalandırılıyor." dedi.

"DIJITALE YATIRIMI YÜZDE 100 ARTIRACAĞIZ"

Özellikle pandemi döneminde artan dijitalleşmeye dikkat çeken Saran, "Uzun süredir medyada dijitalleşmenin gerektiğini söylüyor, bunun için de yatırım yapıyoruz. S Sport Plus markamızla bu alanda güçlüyüz. Aynı anda beş maçı canlı izlemeyi sağlayan bir uygulama bu. 200 bine yakın üyesi var. Bunu zaten öngörmüştük ama pandemi süreci hızlandırdı. Biz de Saran Medya olarak dijital yatırımlarımızı yüzde 100 artıracağız. S Sport Plus için Türki Cumhuriyetler ve Uzak Doğu ile görüşmelerimiz sona yaklaştı." dedi.

KELLE PAÇA SONRASI SINEMA İTİRAFI

Saran'ın verdiği röportajda hiç kuşkusuz en dikkat çeken bölüm ise stres anını yenmek için yaptığıydı. "İyi film izlemeyi de severim" diyen Saran "gece geç saatte bol sarımsaklı kelle paça çorbası içtikten sonra sinemaya gitmekten çok keyif alırım. Elbette hafta içi ve son seans olduğundan sinema pek kalabalık olmaz" dedi.

Hafta Dergisi / Yasemin Salih

Seçiniz...