Sedat Peker de yasağı deldi

Sedat Peker de yasağı deldi

Sedat Peker, yasak olmasına rağmen oy pusulası fotoğrafı paylaştı. Peker AK Parti seçmenini de böyle uyardı..

Oy verme işlemi sırasında kabinlere fotoğraf makinesi ya da telefonla girilmesi yasakken,Sedat Peker Twitter hesabından AK Parti'ye oy verenlerin kendisine gönderdiği fotoğrafları paylaştı.

OY VERECEKLERİ UYARDI

AK Parti'ye oy verecekleri de uyarmayı ihmal etmeyen Sedat Peker, "Oy pusulasında Ak Parti'ye basacağınız mührün haricinde hiç bir işaret veya başka bir sembol kullanmayın" dedi.

sedat-peker-twitter-da-ak-partililerin-oy-7834701_493_m.jpg

"HEDEF AMACINA ULAŞMIŞTIR"

Peker, çok sayıda fotoğrafı paylaştıktan sonra, "Arkadaşlar artık seçim pusulasındaki oy kullandığınız resimleri yayınlamamıza gerek kalmamıştır. Hedef amacına ulaşmıştır" ifadelerini kullandı.

sedat-peker-twitter-da-ak-partililerin-oy-7834701_1508_m.jpg

250 TL İDARİ PARA CEZASI VAR
Konunun, hukuku ve cezai boyutunu uzmanlara sorduk.İstanbul Barosu Yönetim Kurulu Üyesi Av. Hasan Kılıç, Bu konuya ilişkin düzenlemenin Seçimlerin Temel Hükümleri ve Seçmen Kütükleri Kanununda düzenlediğine işaret ederek “Bu kanunun 92. Maddesinde, oy verme kabinine cep telefonu, fotoğraf makinesi gibi görüntü kaydedici cihazlarla girmek yasak” dedi. Av. Kılıç, kullandığı oyun fotoğrafını paylaşan kişiye 250 TL idari para cezasının verileceği yönünde bir düzenlemenin olduğunu söyledi.

sedat-peker-twitter-da-ak-partililerin-oy-7834701_5217_m.jpg

1 YILA KADAR HAPİS CEZASI
Köksal & Partners Hukuk Bürosunun kurucu ortağı Mehmet Ali Köksal ise "Yapılan işlem propaganda amacı taşıyorsa, bunu yapan kişi 3 aydan 1 yıla hapis cezası ile cezalandırıldır. Kanun'un 151. maddesi çok açık hükümler içeriyor" dedi. 

Av. Ersoy Akdemir de, söz konusu kişilere 250 TL idari para cezası verilebileceğini, bu konuda Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulunulması gerektiğini kaydetti. Av. Fırat Epözdemir ise “Kullandığı oyun fotoğrafını çekip internette paylaşmanın bir cezası yok. Ancak kesinlikle o oy geçersiz sayılır” dedi.