Selçuk Geçer'in olay olacak asgari ücret iddiası gerçek çıktı

Selçuk Geçer'in olay olacak asgari ücret iddiası gerçek çıktı
Güncelleme:

2023 yılı asgari ücret zammı için geri sayımın bugün sona ererken ünlü ekonomist Selçuk Geçer, "Sizin yapacağınız işin ben taaaa..." başlıklı paylaşımında seçim öncesi ikinci kez zam yapılacağı iddiasında bulunmuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan da bu iddiayı doğrulayarak "Beklenmedik bir tabloyla karşılaşırsak yine asgari ücrette ara düzenleme yapmaktan da çekinmeyiz" dedi.

Türkiye'de milyonlarca çalışan, ailesi ve işveren her sene olduğu gibi bu Aralık ayında da asgari ücretle yatıp asgari ücretle kalkıyordu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan basın toplantısında 2023 asgari ücretin yüzde 54,6 oranında arttırılarak net 8 bin 500 TL olduğunu açıkladı. Gelir Vergisi istisnası tamamına uygulanırsa, asgari ücretin işverene toplam maliyeti 10 bin 8 TL olacak.

Milyonları ilgilendiren asgari ücrete ilişkin açıklama asgari ücretle ilgili yorumu gündem olan ünlü ekonomist Selçuk Geçer'e çevirdi.

Selçuk Geçer: "Sizin yapacağınız işin taaaa..."

Selçuk Geçer'den

Konuyla ilgili görüşlerini kendi Youtube kanalında paylaşan ünlü ekonomist Selçuk Geçer, "Sizin yapacağınız işin ben taaaa...." başlıklı videosunda Asgari Ücret Tespit Komisyonu'na çalışanları temsilen katılan Türk-İş'in çalışandan yana değil, işverenden yana olduğunu belirterek Selçuk Geçer, asgari ücrete 2023 yılı içerisinde, seçimlerden önce bir daha zam yapılabileceğini iddia etmişti.

Seçer'in bu iddiası Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamasıyla doğrulanmış oldu. Erdoğan basın toplantısında "Beklenmedik bir tabloyla karşılaşırsak yine asgari ücrette ara düzenleme yapmaktan da çekinmeyiz" dedi.

Selçuk Geçer ne demişti ?

"9 bin TL gibi bir asgari ücret açıklanırsa bu insanların daha da fakirleşeceği anlamına gelir" diyen Selçuk Geçer asgari ücretin 13 bin TL olması gerektiğini söyleyerek, "O kadar olmaz diyenler markete baksın" dedi.

Geçer sözlerini şöyle sürdürdü:

"9 bin liralık asgari ücret açıklanırsa çok değil birkaç ay içinde yeniden bir düzenlemeye gitmek zorunda kalırlar. Birtakım şeylerin altını çizelim, bu işler psikolojiyle değil matematikle olur. Biz gelişmiş ülke olduğumuzu iddia ediyorsak matematiğe bakacağız. Bakan Bilgin'in açıklamasına bakılırsa asgari ücret Türkiye'de ortalama ücret haline gelmiş. Öncelikle bu %38'lik asgari ücretin %4-5'lere inmesi gerekiyor ve asgari ücretin de matematiğe bakarak bir aileden bahsediyorsak anne ve babanın maaşlarının toplamı en kötü ihtimalle yoksulluk sınırına denk olmalıdır. Yani 26 bin liralık yoksulluk sınırını ikiye böldüğümüzde bize minimum rakamı veriyor aslında. Asgari ücret tartışma olmaksızın 13 bin lira olmalıdır."

 

Selçuk Geçer'in YouTube kanalındaki videosunun tamamı için...