Suriye'ye geri dönen Suriyelilerin sayısı açıklandı

Suriye'ye geri dönen Suriyelilerin sayısı açıklandı
Güncelleme:

İçişleri Bakan Yardımcısı İsmail Çataklı, ülkesine geri dönen Suriyeli sayısının 514 bin 358'e ulaştığını bildirdi. Çataklı, "Bugün itibarıyla ülkemizde kayıt altına alınan Suriyeli sayısı ise 3 milyon 652 bin 633 kişidir" bilgisini paylaştı.

İçişleri Bakan Yardımcısı ve Bakanlık Sözcüsü İsmail Çataklı, Bakanlık Konferans Salonu'nda "Aylık Basın Bilgilendirme Toplantısı" düzenledi.

Çataklı, "2022 yılı temmuz ayında, 5 bin 103’ü denizlerde olmak üzere toplam 25 bin 781 düzensiz göçmen ve 570 organizatör yakalanmıştır" dedi.

"Ülkesine geri dönen Suriyeli sayısı 514 bin 358’e ulaşmıştır" diyen Çataklı, "Bugün itibarıyla ülkemizde kayıt altına alınan Suriyeli sayısı ise 3 milyon 652 bin 633 kişidir" ifadelerini kullandı.

ANKARA'DAKİ CEMEVLERİNE SALDIRI

Çataklı, Ankara'da Alevi kurumlarına ve cemevlerine yönelik saldırı hakkında, "Çok açık bir provokasyon ile karşı karşıya kaldık. Olayın gerçekleşme süresinden planlı bir eylem olduğunu anladık" açıklamasını yaptı.

Soruşturmanın devam ettiğini aktaran Çataklı, faillerin kısa sürede yakalandığını, olaya ilişkin 3 kişinin gözaltına alındığını bildirdi.