TAKSİM'DE OLAYLAR ÇIKTI

TAKSİM'DE OLAYLAR ÇIKTI

Taksim Dayanışması'nın eylem çağrısı polisi harekete geçirdi. Taksim ve çevresinde sert müdahaleler yaşandı.

Taksim Meydanı'nda izinsiz gösteri yapan gruba polis ekipleri tarafından müdahale edildi. Polis ile göstericiler arasında gerginlik sürüyor. Öte yandanTaksim'deki bazı göstericilerin gözaltına alındığı belirtiliyor.

Cumhuriyet Anıtı önünde toplanan 50-60 kişilik bir grup, hükümet aleyhinde sloganlar atarak, çeşitli pankartlar açtı. Taksim Meydanı ve çevresinde güvenlik önlemi alan polis ekipleri, gruptakileri dağılmaları yönünde uyardı.
 

 


Polisin uyarılarına rağmen İstiklal Caddesi'ne yönelen ve eylemlerini sürdüren gruptakilere TOMA aracından tazyikli suyla müdahale edildi. Göstericiler ara sokaklara dağılırken, bir grup sloganlar eşliğinde Galatasaray Lisesi'ne doğru yürüyüşe geçti.

 

 

İstiklal Caddesi'nde toplanan ve polisin uyarısına dağılmayan gruba TOMA'larla müdahale edildi. 

ATILAN HAVAİ FİŞEK YANGINA NEDEN OLDU

İstiklal Caddesi'nde göstericilerin attığı havai fişek bir binanın 2. katında yangına neden oldu. Yangını söndürmek için gelen itfaiye ekipleri, göstericiler ve polis arasında yaşanan olaylar nedeniyle zor anlar yaşadı. 

Olaylar sırasında göstericilerin polise attığı havai fişeklerden biri, bir binanın 2. katına isabet etti. Havai fişek nedeniyle binada yangın çıktı. Olay yerine çağrılan itfaiye ekipleri yangına müdahale etti. Bu sırada, polisle göstericiler arasındaki olaylar nedeniyle itfaiye ekipleri zor anlar yaşadı. TaksimMeydanı ve İstiklal Caddesi ara sokaklarda gerginlik devam ediyor. 

Öte yandan Ankara'da izinsiz gösteri yapan bazı gruplara müdahale ettiği, İzmir'de de olayların çıktığı gelen bilgiler arasında.

İZMİR

İzmir'de bir grup, yolsuzluk ve rüşvet iddialarını protesto etti. Alsancak Gündoğdu Meydanı'nda toplanan grup 'Hükümet istifa', 'Zindanlar boşalsın hırsızlara yer kalsın', 'Devrim tek yol' sloganları attı. Grup, daha sonra Kıbrıs Şehitleri Caddesi'nde yürüyüşe başladı. Buradan ayrılan bir grup ise İzmir Valiliği önüne kadar yürüdü. Burada bir süre slogan atan grup ile bazı sivil polisler arasında arbede yaşandı. Alsancak'taki grubun protestosu ise devam ediyor. 

ANKARA

Yolsuzluk ve rüşvet operasyonları gerekçesiyle AK Parti Ankara İl Başkanlığı'na yürüyerek protestoetmek isteyen kalabalığa, polis gazla müdahale etti.

Kızılay Meydanı'nda akşam saatlerinde toplanan değişik gruplar, 'Hükümet istifa', 'Yolsuzluklara Hayır' şeklinde sloganlar attı. Gruplardan bir bölümü Mithatpaşa Caddesi üzerinde araç trafiğinin içine girerek AK Parti İl Başkanlığı'na yürüyüşe geçti.

Ancak polis kalabalığın üzerine önce tazyikli su sıktı, ardından biber gazı sıktı. Bu esnada otobüs duraklarında bekleyen vatandaşlar da sıkılan gazlardan etkilenince polislere tepki gösterdi. Eylemciler, polise havai fişekler atarak karşılık verdi. Yürümeleri engellenen kalabalık, polisin kovalaması sonucu sokak aralarına kaçarak dağıldı.

Ankara'da izinsiz düzenlenen gösteriyi görüntüleyen Anadolu Ajansı foto muhabiri Rauf Maltaş, eylemcilerin saldırısına uğradı.