TSK açıkladı ! Geri tepmesiz top da ele geçirildi

TSK açıkladı ! Geri tepmesiz top da ele geçirildi
Güncelleme:

TSK'dan yapılan açıklamada, PKK'ya yönelik operasyonlarda geri tepmesiz top da ele geçirildi.

Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından son bir haftadır yürütülen operasyonlarda 60 PKK’lı teröristin etkisiz hale getirilerek terör örgütüne ağır darbeler vurulduğu bildirildi. Ele geçen askeri malzemeler arasında geri tepmesiz top da var.

 Genelkurmay Başkanlığı’ndan yapılan haftalık bilgilendirmede Türk Silahlı Kuvvetleri’nin yurt içerisinde bölücü terör örgütüne karşı kararlı mücadele verdiği, sınırın Suriye tarafında devam eden Fırat Kalkanı Harekatı ile de terör nedeniyle göç edenlerin geri dönüşüne destek verdiği vurgulandı.

’Teröristle Mücadele Harekatı’ kapsamında; 8-15 Haziran tarihleri arasında terör örgütü tarafından barınma ve yurt içine geçiş güzergahı olarak kullandığı Hakkari, Şırnak, Mardin, Diyarbakır ve Siirt bölgelerinde operasyonların sürdürüldüğü vurgulanarak şöyle denildi:

ELE GEÇEN SİLAHLAR ARASINDA GERİ TEPMESİZ TOP DA VAR

"Şırnak/Beytüşşebap-Merkez (Bestler Dereler, Cudi Dağı), Hakkari/Yüksekova, Diyarbakır/Lice, Bingöl/Genç, Elazığ/Arıcak, Mardin/Dargeçit ve Siirt/Pervari bölgelerinde büyük ve orta çaplı operasyonlar icra edilmiştir. İcra edilen operasyonlarda; 60 terörist etkisiz hale getirilmiş, 1 adet geri tepmesiz top, 1 adet 81 mm havan, 1 adet 60 mm havan, 9 roketatar, 6 adet makineli tüfek, 75 adet piyade tüfeği, 3 adet keskin nişancı tüfeği, 30 adet av tüfeği ve 283 adet el bombası ele geçirilmiş, 39 EYP tespit edilerek imha edilmiş, 750 kg amonyum nitrat, 207 tüp, 21 adet 60 mm havan mühimmatı, 135 roketatar mühimmatı, 60 bomba atar mühimmatı, 5 mayın, 13 bin 300ü Biksi makinalı tüfek mühimmatı olmak üzere yaklaşık 18 bin hafif silah mühimmatı ve çok miktarda EYP yapımında kullanılan kablo ve fünye ele geçirilmiştir. Teröristler tarafından kullanılan 52 sığınak, barınak, mağara ve depo bulunarak kullanılamaz hale getirilmiştir. Bölücü terör örgütünün en önemli finansal kaynaklarından olan uyuşturucu ticareti ve kaçakçılık ile mücadeleye yönelik hudut hattında alınan tedbirler ve icra edilen operasyonlar neticesinde, 459 bin 953 adet kök kenevir, 113 kilo uyuşturucu, 1607 kilo toz esrar, 1 ton 291 kilo kubar esrar, 92 bin 110 paket kaçak sigara ele geçirilmiş, Etkili hudut denetim ve kontrolleri sonucunda sınırlardan yasa dışı yollardan geçmeye çalışan 5 bin 617 kişi yakalanmıştır."

7 ASKER ŞEHİT OLDU

Bir haftalık mücadelede 7 askerin şehit olduğu, 19 askerin ise yaralandığı kaydedilen bilgilendirmede, başarılı operasyonlar ile terör örgütü üzerindeki baskının her geçen gün arttığına dikkat çekilerek şu ifadelere yer verildi:

"Bu hafta özellikle Şırnak/Beytüşşebap-Merkez (Bestler Dereler, Cudi Dağı), Hakkari/Yüksekova, Diyarbakır/Lice, Bingöl/Genç, Elazığ/Arıcak, Mardin/Dargeçit ve Siirt/Pervari bölgelerinde yürütülen orta ve büyük çaplı operasyonlar sonucunda bölücü terör örgütüne ağır darbeler vurulmuştur. Yapılan geniş çaplı operasyonlar kapsamında ele geçirilen silah, teçhizat, mühimmat ve malzemeler ile etkisiz hale getirilen terörist sayısı göz önüne alındığında yürütülen operasyonların başarısı, caydırıcılığı ve bölücü terör örgütü üzerindeki baskısı her geçen gün giderek artmaktadır. Bölücü terör örgütünün önemli gelir kaynaklarından olan kaçakçılık faaliyetleri, hudut hattında alınan etkili tedbirlerle engellenmeye devam edilmiştir. Hudut bölgelerinde alınan tedbirler sayesinde hafta içinde 5 bin 617 kişi yakalanmış ve bol miktarda uyuşturucu ve kaçak sigara ele geçirilmiştir. Türk Silahlı Kuvvetleri; 2017 yılının başından itibaren sürdürdüğü kararlı tutumla, özellikle kış ve bahar aylarından itibaren yürütülen başarılı operasyonlarla bölücü terör örgütünün dağılması yönündeki etkisini her geçen gün artırmaktadır. Bu anlayışla, yüce Türk Milletinden aldığı güç ile Türk Silahlı Kuvvetleri vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğini temin etmek için en son terörist etkisiz hƒle getirilinceye kadar kararlı mücadelesine devam edecektir."

TERÖR ÖRGÜTLERİYLE MÜCADELE SÜRECEK

Bilgilendirmede, Suriye’nin kuzeyinde Fırat Kalkanı Harekatı ile Suriyelilerin geri dönüşlerine destek verildiği ve terör ülke bütünlüğünü hedef alan terör örgütleri ile son terörist etkisiz hale getirilinceye kadar mücadelenin sürdürüleceği vurgulanarak şöyle denildi:

"Hudut güvenliğini sağlamak, DEAŞ tehdit ve saldırılarını önlemek, yerinden edilmiş kimselerin yurtlarına dönüşüne katkı sağlamak ve sivilleri korumak/yaşanan terör olaylarından zarar görmesini engellemek maksatlarıyla icra edilmekte olan harekatta, TSK tarafından desteklenen ÖSOnun yoğun ve kararlı mücadelesi sayesinde Azaz-Cerablus arasında bulunan toplam 243 meskun mahal ve 2 bin 15 kilometre karelik alan kontrol altına alınmıştır. Bab ilçe merkezi, Kabbasin ve Bzagah bölgelerinde patlayıcı ve mayın arama/temizleme çalışmaları sürdürülürken; PKK/PYD terörist unsurlarının Afrinden doğuya, Münbiçten batıya doğru olabilecek saldırılarını durdurmaya yönelik alınan tedbirlerin uygulanmasına hassasiyetle devam edilmektedir. Türk Silahlı Kuvvetleri, Türkiye Cumhuriyeti Devletinin hak ve menfaatlerini korumak ve vatandaşlarının can güvenliğini sağlamak maksadıyla, milli birliğimizi ve bölünmez bütünlüğümüzü hedef alan başta PYD/YPG/PKK, FETÖ/PDY ve DEAŞ olmak üzere diğer tüm terör örgütleriyle mücadelesini kesintisiz olarak en son terörist etkisiz hale getirilinceye kadar sürdürecektir. Söz konusu mücadele yürütülürken bölge halkımızın zarar görmemesi için her türlü dikkat ve duyarlılık gösterilmektedir. Son yılların en büyük darbesini alan ve elemanlarının büyük bir bölümünü yitiren, özellikle lider kadrosundaki kayıpları ile zor durumda kalan, yeni katılım olmaması nedeniyle bu kayıplarını da tamamlayamayan PKK son aylarda oldukça güç duruma düşürülmüştür. Türk Silahlı Kuvvetleri, bugün olduğu gibi bundan sonra da vatan toprağının ve millŒ birliğimizin korunması için kararlı duruşuyla kendisine verilecek her türlü görevi yerine getirecek güç ve kudrete sahiptir. Türk Silahlı Kuvvetleri, en son terörist etkisiz hale getirilinceye kadar vatanın en ücra köşesine kadar hain bölücü terör örgütü ile mücadelesine aynı azim ve kararlılıkla devam edecektir."

DHA