Türkiye'den BM'ye KKTC resti

Türkiye'den BM'ye KKTC resti
Güncelleme:

Dışişleri Bakanlığı, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nin Pile-Yiğitler Yolu gerginliğine ilişkin açıklamasının arazideki gerçeklerden kopuk olduğunu vurguladı. Bakanlıktan yapılan açıklamada "Birleşmiş Milletler Barış Gücü, Kıbrıs Türklerinin güvenini yitirmekte" sözleri yer aldı.

Dışişleri Bakanlığı, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nin (BMGK), Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ndeki (KKTC) Pile-Yiğitler Yolu inşası sırasında yaşanan gerginliğe ilişkin açıklamasının arazideki gerçeklerden tamamıyla kopuk olduğunu vurguladı.

Bakanlıktan yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

"Açıklama konuya herhangi bir olumlu katkı getirmemekte, süreci aksine zorlaştırmaktadır. 18 Ağustos tarihinde yaşanan hadiseler konusunda kullanılan ifadeler gerçekleri çarpıtmakta ve yaşananları yanıltıcı bir şekilde yansıtmaktadır. KKTC Dışişleri Bakanlığı tarafından bu konu hakkında yapılan açıklamayı tümüyle destekliyoruz.

Pile köyündeki KKTC vatandaşlarının kendi vatan topraklarına doğrudan ulaşımını kolaylaştırmayı amaçlayan Pile-Yiğitler yolunun inşaası insani bir projedir. Yol çalışmalarına ilişkin bildirim çok önceden yapılmıştır. Hal böyle iken yol inşaat çalışmalarına BM Barış Gücü (BMBG) askerlerince yapılan fiziki müdahale gerginliğin sebebi olmuştur. Bu hususun KKTC Dışişleri Bakanlığı ve Bakanlığımızca son günlerde yapılan açıklamalarda da vurgulandığı anımsanacaktır.