Üsküdar'da skandal seçim olayı

Üsküdar'da skandal seçim olayı

Üsküdar'da bir apartmana, o apartmanda yaşamayan bir kimsenin seçmen kağıdı kazan dairesine yolladılar.

Üsküdar’da bir apartmana gönderilen seçmen bilgi kartı seçim güvenliğine ilişkin endişeleri artırdı. Selami E. adına gönderilen kartta daire numarası 0000 yazıldı. Apartman yöneticisi “Böyle bir daire olmaz. Böyle biri de burada yok” dedi.

Türkiye 7 Haziran’da yapılacak genelseçimlere kilitlenmişken, bir yandan da sandık ve oy güvenliği tartışmaları devam ediyor. Seçmen bilgileri ile ilgili son olay İstanbul Üsküdar’da yaşandı. Kefçedede Sokak’taki bir apartmana gönderilen bir seçmen bilgi kartı apartman sakinlerine şaşkınlık yaşattı. Selami E. adına Yüksek Seçim Kurulu tarafından gönderilen bilgi kartında daire numarası olarak ‘0000’ yazıldı. Apartmanda böyle biri yaşamadığı için apartman sakinleri seçmen kartını yöneticiye verdi. Seçmen kartını görünce şaşırdığını söyleyen yönetici Gökhan Y. “Belki misafirdir diyeceğim. Ancak misafir olsa bile neden daire numarası 0000 olsun ki. Acaba Kazan dairesine mi gönderdiler diyeceğim. Lakin orada da kimse yaşamıyor” diyor. Öncekiseçimlerde de buna benzer durumlar yaşanmış hatta ölülere bile seçmen kartı çıkartılmıştı.

METRUK KONAKTAKİ SEÇMENLER

Benzer bir olay da Kastamonu’da yaşandı. Merkez Olukbaşı mevkiindeki 133 no’lu harabe konakta kimse yaşamamasına rağmen Erol Ö. ve Emine Ö. adlı kişilerin seçmen kaydı bulunduğu öğrenildi. Ancak bu kişilerin ikametleri ve seçmen kayıtları başka illerde bulunuyor. Haberleri olmadan yapılan işlem hakkında YSK, ilgili yetkinin nüfus müdürlüğünde olduğunu belirtiyor.