Yılın öğretmeni ödülünü aldı

Yılın öğretmeni ödülünü aldı

Afyonkarahisar'da yılın öğretmeni seçilen Abdullah Demir plaketini Milli Eğitim Bakanı Avcı'nın elinden aldı.

Afyonkarahisar'da yılın öğretmeni seçilen Hoca Ahmet Yesevi İlköğretim Okulu Müdürü ve Sınıf Öğretmeni Abdullah Demir plaketini Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı'nın elinden aldı.

Ankara'da düzenlenen törenle Yılın Öğretmeni ödülünü Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı'dan alan Abdullah Demir duygularını şu şekilde ifade etti:

"Alanımda yüksek lisans yapıyorum. Sürekli gelişime yönelik hizmet içi eğitimlere, seminerlere, kurslara katıldım. Görev yaptığım süre içerisinde hem öğrencilerimin hem de okulun fiziksel gelişimi, iyi bir eğitim ortamının oluşturulması konusunda çalışmalarda bulundum. Bu anlamda daha önce takdir, teşekkür, aylıkla ödül ve başarı belgeleri aldım. Mesleki ve akademik olarak da kendimi geliştirdim. Yaptığım çalışmaları belgelendirilerek başvuru yaptım. Buna göre de takdir edilerek seçildim ve Ankara'da ilimizi temsilen Cumhurbaşkanımızla, Meclis Başkanımızla, Başbakanımızla, bakanımızla görüşmenin onurunu yaşadım."

Öğretmenlik mesleğinin sürekli gelişimi gerektiren bir meslek olduğunu belirten Demir, "Öğretmenin sürekli kendisini geliştirmesi gerekmektedir. "Ben dersimi biliyorum, akademik bilgim yeterlidir, bundan sonra bir şey öğrenmem" dediğiniz yerde öğretmenlikte biter. Öğretmenlik sürekli bir adım önde olmayı gerektiriyor. Sizin anlattığınız, karşıdakinin anladığı kadardır. Bunun için hem kendinizi geliştireceksiniz hem de öğrenciye yaklaşımı da bileceksiniz. Öğrenciye nasıl, ne zaman, nerede, neyi vereceksiniz bunu da göz önüne almak lazım" dedi.