23 Ocak haftasında hırslı ve güçlü yenilikler başlatabilirsiniz

Güncelleme:

Haber3.com yazarı Levent Gözaçan yazdı: 23 Ocak haftasında, hırslı ve güçlü yenilikler başlatabilirsiniz... İşte 23 Ocak haftası burç yorumları...

Güneş’in Kova burcuna geçmesi ile artık daha toplumsal, özgürlükçü ve yenilikçi bakış açılarına sahip olacağız. Haritalarınızın özellikle Kova evinin konularında, beklenmedik yeniliklerin ya da özgür düşüncelerin ortaya çıkmaya başladığını görebileceğiniz zamandır. Hafta boyunca ve gelecek hafta da devam edecek olan Güneş-Mars üçgen açısında; amaçlarınız için öz güvenli, kararlı ve yüksek enerji ile kendinizi diğerlerine anlatabilir, gösterebilir ve diğerlerinin önüne geçebilirsiniz. Fiziksel yarışmalar ya da etkinlikler için uygun günlerdir. Diğerlerini yönetmek, liderlik yapmak ya da cesur girişimlerde bulunmak isteyebilirsiniz. Görüşme, yazışma ya da anlaşmalarda abartılar yaparak ölçüyü kaçırmayın ve kontrol dışına çıkmayın, yoksa kaybedersiniz. Haftanın sonunda başlayacak olan Güneş-Uranüs karesi, ilk günlerinde zayıf olsa bile sonraki 2 hafta boyunca asi ruhunuzun çatışmacı ya da baş kaldıran yönlerini ortaya çıkartabilir. Toplumu da ilgilendiren yeni krizler, kazalar, acele kararlar ya da ani çıkışlardan kaçınmalı, daha sakin ve sabırlı olmalısınız. Bu genel etkiler, hepimizin yükselen burcuna göre farklı konularda yoğunlaşacaktır.

YÜKSELEN KOÇ: Bu günlerde; sosyalleşme, toplumsal yapıların, derneklerin, gruplaşmaların ya da etkinliklerin içinde yer alma, benzer düşüncelerdeki insanlarla bir araya gelme isteğiniz ve enerjiniz yüksek olacak. Bu alanlarda kendinizi daha özgür, yenilikçi ve coşkulu hissedebilirsiniz. Ancak bu konularla, maddi konuları bir araya getirmek kayba neden olabilir. Örneğin; para kazanma, yatırımlar, birikimler, alacaklar ya da borçlar ile sosyal gruplaşmalardan tanıdığınız kişiler arasındaki bir bağlantıdan zarar görme olasılığı yüksektir. Meslek ortamında bir anlaşmadan ya da yöneticilerle olan görüşmelerden para kazanmak için şanslı zamandır. Ancak kişiliğinizin saldırgan ve ayarsız olan yanlarını kontrol etmelisiniz. Yoksa bu tavırlarınız ve yöneticilerle olan ilişkileriniz, olumlu havayı tersine çevirerek bitme yönünde de gelişebilir. Kardeşler, akrabalar, yakın çevre ve dostlarla sıcak yakınlaşmalar, haberleşmeler, geziler ya da sosyal etkinlikler için şanslı girişimler yapabileceğiniz zamanıdır.

 YÜKSELEN BOĞA: Bu günlerde; meslek, kariyer, sosyal konumunuz, yöneticilerle olan ilişkiler ya da gelecek planlarına yoğunlaşabilirsiniz. Bu alanlarda kendinizi daha özgür, yenilikçi ve coşkulu hissedebilirsiniz. Para kazanmak için yeni ve cesur girişimler, hem maddi anlamda, hem de kariyer anlamında oldukça şanslı konumdadır. Ancak dikkat... Kişiliğinizin; inatçı, dik başlı ve sıra dışı yanlarını bu alanlarda kullanmak ve yöneticilerle sertleşmek, beklenmedik krizlere ve gerginliklere de yol açabilir. Bu yüzden; düşünmeden harekete geçmekten, hızlı kararlar almaktan ve ani çıkışlar yapmaktan kaçınmak gerekiyor. Yabancılarla ya da uzaktakilerle yapılan görüşmelerde, iletişimlerde ya da eğitimlerde dürüst kişiliğiniz size yeni şans kapıları açacak gibi görünüyor. Ancak yine de kontrolsüz ve ölçüsüz sözler kullanamamaya ve özellikle dinsel konulara girmemeye dikkat etmelisiniz. Yoksa psikolojik yönden incinebilirsiniz.

 YÜKSELEN İKİZLER: Bu günlerde; size yabancı ya da uzak olan her şey, eğitimler, uzak geziler, yüksek amaçlar, davalar, inançlar ya da kültürel konular sizin için daha yoğun geçebilir. Bu alanlarda kendinizi daha özgür, yenilikçi ve coşkulu hissedebilirsiniz. İletişim yönü güçlü olan, girişken ve cesur tavırlarınız bu konularda şansınızı yükseltiyor. Ancak yine de ani gelişen fiziksel ya da psikolojik sağlık sorunu yüzünden, yabancılar ya da uzaktakilerle ilgili yeni bir kriz ortaya çıkabilir. Bu yüzden ani kararlardan, dik başlı ve inatçı olmaktan mutlaka kaçınmalısınız. Başkalarının maddi olanakları, miras, vergi ya da sigorta gibi bir alanda görüşme ve anlaşmalar psikolojik yönden rahatlatıcı olabilir. Ayrıca başkalarının maddi olanaklarından yararlanma ile ilgili bir görüşme ya da anlaşma ya da cinsel amaçlı iletişimler de psikolojinize iyi gelebilir. Ancak sosyal gruplaşmalardan tanıdığınız yüzeysel arkadaşlarınıza bu konuyu anlatmak sakıncalıdır.

 YÜKSELEN YENGEÇ: Bu günlerde; insan benliğinin en derin ve ilkel dürtüleri olan cinsel yakınlaşmalar ve ölüm ötesi konular, gündeminizin en yoğun alanıdır. Ayrıca; miras, vergi, sigorta gibi başkalarına ait maddi olanaklar, ortaklı paralar ve cinsel yakınlaşmalar da gündemdedir. Bu alanlarda kendinizi daha özgür, yenilikçi ve coşkulu hissedebilirsiniz. Yapacağınız cesur girişimler ya da cinsel yakınlaşmalar psikolojik yönden rahatlatıcı olabilir. Fizik ötesi konular da bu günlerde ilgi alanınızda. Ancak tüm bu konular ile sosyal gruplaşmalar, toplantılar ya da sosyal etkinliklerden tanıdığınız kişiler arasında bir bağlantı kurmak, beklenmedik gerilimlere yol açabilir. Sosyal gruplaşmalar ya da toplantılar üzerinden daha şanslı olacağınız bağlantılar ise sevgili, ortak ya da eş gibi daha yakın ikili ilişkiler üzerindedir. Meslek ortamındaki gereksiz harcamalar, abartılar ve yalanlar ortaklık ilişkisinde sert tartışmalara ve kopmalara neden olabilir.

 YÜKSELEN ASLAN: Bu günlerde; eş, sevgili, ortaklık, öğrenci-öğretmen, avukat-müvekkil gibi yakın ikili ilişkiler alanında, daha yoğun zaman geçirebilirsiniz. Bu alanlarda kendinizi daha özgür, yenilikçi ve coşkulu hissedebilirsiniz. Ancak bu yoğun konularınızı; meslek, kariyer, gelecek planları ya da yönetici ilişkileri ile bir araya getirmek ya da aralarında bir bağlantı kurmak gerginliklere yol açabilir. Sakin ve yavaş kalmak bu günlerde daha iyidir. Yakın ilişkileriniz ile daha şanslı bağlantı kurabileceğiniz alan, sosyal gruplaşmalar olabilir. Yalnızlar için gruplaşma ve toplantılar, yeni ve sıcak bir yakınlaşmayı başlatabilir. Devam eden ilişki için de birlikte sosyal etkinlikler iyidir. Meslek ve iş ortamını ilgilendiren yeni bir anlaşma yararlıdır. Ancak, uzaktakilerle yapacağınız iş görüşmesi, yolculuk, anlaşma, hukuk davaları ya da eğitimlerde kontrolü ve ölçüyü elden bırakmayın.

 YÜKSELEN BAŞAK: Bu günlerde; günlük sıradan işler, iş ortamı, iş arkadaşları, bakımını üstlendiğiniz kişiler, hayvanlar, becerileriniz ya da görev ve sorumluluklarınız için yoğun bir gündeminiz olabilir. Bu alanlarda kendinizi daha özgür, yenilikçi ve coşkulu hissedebilirsiniz. Uzaktakilerle iş ya da sağlık konusunda acele kararlar vermeyin ve inatçılık yapmayın. Uzaktakilerle dürüstçe yapacağınız görüşmeler, yazışmalar ya da iletişimler bu hafta şanslı ve eğlenceli görünüyor. Bu, sizin için yeni bir aşk başlangıcı da olabilir. İş, meslek, gelecek planları, yönetici ilişkileri ve sosyal konumunuzu geliştirmek için cesur girişimler yapmak, gelecek ve kariyer için şanslı sonuçlar doğurabilir. Miras, vergi ya da sigorta gibi alanlarda eski bir üzüntü ile yeniden karşılaşmak keyfinizi kaçırabilir. Yapacağınız görüşmelerde, abartılar yapmadan anlaşma yoluna gitmekte yarar vardır.

 YÜKSELEN TERAZİ: Bu günlerde; kişisel zevklerinize, çocuklara, yarışmalara, şans oyunlarına ya da aşk arayışlarına daha çok önem verebilirsiniz. Bu alanlarda kendinizi daha özgür, yenilikçi ve coşkulu hissettiğiniz ve bunu dışarıya da göstermek isteyeceğiniz zamandır. Diğer öne çıkan canlı konular; yabancılar, uzaktakiler, davalar, eğitimler, inançlar, uzak geziler ya da yabancı kültürler olabilir. Yabancı olan ya da uzaktaki biriyle iletişim kurma ve flörtleşme olasılığı vardır. Belki buradan daha yakın bir birliktelik de gündeme gelebilir. Ancak sevgili ya da eş konusu ile aile arasındaki iletişimlerde abartılı durumlar ya da iftira nedeniyle gerginlik olabilir. En iyisi, uygun koşullar oluşana kadar tartışmalardan uzak durmak ya da yapıcı iletişimler kurmaktır. Ayrıca, yeni ve hızlı cinsel yakınlaşma arayışlarınız da sakıncalıdır. Aile yadigarları, miras gibi konularda olumlu görüşmeler olabilir.

YÜKSELEN AKREP: Bu günlerde; evinize, ailenize, aile büyüklerine, aile yadigarlarına ya da doğup büyüdüğünüz yerlere daha çok önem verebilirsiniz. Bu alanlarda kendinizi daha özgür, yenilikçi ve coşkulu hissettiğiniz zaman olabilir. Ancak bunu, sevgili ya da eş gibi konularla bir araya getirmek ya da aradaki bağlantılı durumlar ani krizlere ve öfke patlamalarına neden olabilir. Düşüncesiz ve sert davranışlarınız yüzünden, sevgi bağları eskisinden daha zayıf görünüyor. Diğer öne çıkan ve canlı olan konular; başkalarına ait maddi olanaklar, ölüm ötesi konulara ilgi artışı ya da cinsel yakınlaşmalar olabilir. Bu alanlarda daha cesur ve girişimci yanlarınız ortaya çıkabilir. İş konusunda ya da iş alanında anlaşmazlıklar ya da iletişim bozukluğu görülüyor. En iyisi, uygun koşullar oluşana kadar fazla konuşmamak ya da yapıcı iletişimler kurmaktır. Yakın çevreden biriyle hızlı iletişimler, yeni bir sevgili için şans getirebilir.

 YÜKSELEN YAY: Bu günlerde; kardeşler, yakın akrabalar, dostlar ya da yakın çevredeki tanıdıklarla iletişimler, görüşmeler yapma, merak duyma ya da öğrenme isteğiniz yoğun olabilir. Bu alanlarda kendinizi daha özgür, yenilikçi ve coşkulu hissedebilirsiniz. Ancak bunları; iş, sağlık, günlük sıradan işleriniz ya da görevleriniz ile bir araya getirmek ya da aradaki bağlantılı durumlar beklenmedik krizlere yol açabilir. Belki de onlarla ilgili beklenmedik bir olumsuz sağlık haberi alabilirsiniz. Diğer öne çıkan konular eş ya da sevgili hakkındadır. Bu alanda daha canlı görüşmeler, yakınlaşma, birlikte yeni girişimler, kısa geziler gündeme gelebilir. Yeni iş gelişmeleri için görüşmeler ve anlaşmalar maddi yönden kazançlıdır. Ancak çocuklar, eğlenceler ya da kişisel zevkleriniz için yapılacak görüşme ve anlaşmalar ya da aşırı durumlar para kaybettirici olabilir.

YÜKSELEN OĞLAK: Bu günlerde; maddi kazançlar, harcamalar, alacak ya da borç hesabı, yatırımlar ya da birikimlerinizle ilgili konular yoğun ve önem kazanmış görünüyor. Bu alanlarda kendinizi daha özgür, yenilikçi ve coşkulu hissedebilirsiniz. Ancak bunları; çocuklar, kişisel zevkler, flörtleşmeler, oyunlar, kendinizi diğerlerine gösterme ya da şans oyunları ile bağlantılı alanlarda kullanırsanız beklenmedik krizlerle ya da maddi kayıplarla karşılaşabilirsiniz. Diğer öne çıkan konular; iş ortamı, sağlık, günlük sıradan işler, beceriler, görev ve sorumluluklarınız hakkındadır. Bu konularla bağlantılı olarak yapacağınız cesur girişimler, maddi anlamda kazanımlar sağlayabilir. Kendinizi çevreye anlatma, gösterme, flörtleşmeler ya da görüşmeler yapmak için şanslı haftadır. Ancak bunun ölçüsüzlüğü ya da aşırı durumlar aile ilişkilerinde önemli tartışmalara ya da kopmalara neden olabilir.

YÜKSELEN KOVA: Bu günlerde çevreye karşı olan davranış alışkanlıklarınız, genel sağlığınız, dış görünüm, çevresel ilişkileriniz, yenileşme ve özgürleşme için yeni başlangıçlar yapma ya da yeni adımlar atma isteğiniz yoğun görünüyor. Bu alanlarda kendinizi daha özgür, yenilikçi ve coşkulu hissedebilirsiniz. Ancak bunları; aile, ev, aile büyükleri, aile yadigarları ya da doğup büyüdüğünüz yerlerle bağlantılı biçimde kullanırsanız, beklenmedik krizler ya da gerilimlerle karşılaşma olasılığı vardır. Aile ilişkilerinde gerilimi azaltan, yeni ve yapıcı yöndeki görüşmeler ruh sağlığınıza da iyi gelecektir. Kardeşlerle abartılı tartışmalar ya da olumsuz sağlık haberleri gündeme gelerek psikolojinizi bozabilir. Diğer öne çıkan konular; flörtleşmeler, yakınlaşma arayışları, oyunlar, yarışmalar, kendinizi diğerlerine karizmatik biçimde gösterme ve yönetme isteği, kişisel zevkleriniz ve eğlenceleriniz olabilir. Bu konularınız şanslıdır.

YÜKSELEN BALIK: Bu günlerde; gizli saklı işler, ilişkiler, yardımlaşmalar, din, sanat ya da psikolojik ağırlıklı metafizik gibi soyut kavramlar, hastaneler ya da bir yerde kısıtlı kalmak gibi konular yoğun olarak gündeme gelebilir. Belki de sanat alanında kendinizi daha özgür, yenilikçi ve coşkulu hissedebilirsiniz. Ancak, daha çok soyut kavramları içeren bu konuları; kardeşler, akrabalar ya da dostlarla görüşmeler yaparak bağlantılı hale getirirseniz, beklenmedik krizler ya da gerilimler yaşama olasılığınız vardır. Bu yüzden onlarla kurulan bağlantıda daha yapıcı ve sakin kalmak yararlıdır. Sosyal gruplaşmalardan tanıdığınız kişilerle yapacağınız görüşmeler ve anlaşmalar size maddi yönden zarar verebilir. Sosyalleşme ya da toplantılara katılma işlerini, daha yakından tanıdıklarla yapmak doğru olur. Aile büyükleri ya da ev halkı ile gerginleşme olasılığı vardır. Bu yüzden, yükselen enerjinizi daha verimli ve yapıcı yönde kullanarak, aile ile sevgi bağlarınızı güçlendirmek psikolojik yönden iyi olur.