Dünya, dünya olalı böyle yalakalık görmedi !

Güncelleme:

Başbakan Erdoğan’ın annesi Tenzile Hanım’ın vefatının üzerinden 6 gün geçmesine rağmen, gazetelerden hala taziye ilanları çıkıyor.
 
Geçtiğimiz Cuma günü vefat eden Başbakan Erdoğan’ın annesi Tenzile Hanım’ın vefatı, doğal olarak gündemde öne çıktı. Başbakan Erdoğan’ın,  annesini yitirmiş bir evlat olarak döktüğü gözyaşları, en sıkı Erdoğan düşmanlarının bile yüreğini sızlattı.
 
Vefatın hemen ertesinde Başbakan’lık tarafından yapılan bir açıklama ile, “  Erdoğan Ailesi gazetelerde taziye ilanı ve camiye çiçek gönderilmesi yerine, amacı kız öğrencilere yurt yaptırmak olan istanbul Eğitim ve Gençliği Hizmet Vakfın’a bağış yapılmasını rica etmektedir “ diye çok güzel bir çağrı yapıldı.
 
Erdoğan ailesi sanki olacakları görmüştü.
 
Bu güzel çağrıya karşı, ertesi gün  gazetelerde sayfa sayfa taziye ilanları çıkmaya başladı. Gazetelerde ilan sayfaları karaborsaya düştü. İlan için yer bulamayanlar, bizzat gazete patronlarını arayıp ilan yeri için torpil istedi !
 
Bu ilanlar ertesi gün ve bir sonraki gün artarak sürdü. Tam bir taziye ilanı çılgınlığı başladı. Kimi tam sayfa, kimi yarım, kimi çeyrek sayfa ilan vererek “ Tenzile Hanımın vefatından ne kadar büyük üzüntü duyduklarını “  bildirdiler. Verilen ilan sayısı 500’i geçti. Harcanan para, yaklaşık 25 milyonu buldu. Tam sayfa ilanın bedeli yaklaşık 100.000 TL
 
Bu ilanı verenlerin en iyi ihtimali % 5’i samimi duygularla ilan verdi.
 
Kalan % 95’i ise tamamen yalakalık için ilan verdi. Bu % 95’in rahmetli Tenzile hanımın varlığından bile haberi yoktu. Maksat yağcılık olsun...
 
Ve bugün vefatın üzrerinden 6 gün geçti ve hala gazetelerde taziyet ilanları var.
 
Peki, bir günde 23 şehit verdiğimiz günlerde bile bırakın gazeteye küçük bir taziyet ilanı vermeyi, cenazelere çelenk dahi göndermeyen bu yalakalar amacına ulaştı mı ?
 
Avuçlarını yalasın bu yalakalar...
 
Eğer Başbakan Erdoğan’ın Özel Kalem Müdürü'nün taziye ilanı verenlerin adını bir listede toplayıp, “ İşte sizin kara gün dostlarınız Sayın Başbakanım “ diyerek Erdoğan’a verdiğini, Başbakan’ın da “ İşte benim gerçek kara gün dostlarım. Onları asla unutmayacağım “ dediğini sanıyorlarsa, fena halde yanılıyorlar.
 
Başbakan tam tersine bu kişilere kızmıştır bile. Bu vefat olayındaki taziye çabasını, yoksul kızlar için yurt yapımına dönüştürerek, annesi için sürekli bir hayır duası almak isteyen Başbakan, eminim ki, bu yalakalığa çok gücenmiştir.
 
Tabii, bu yalakaların yanısıra, bu işten çıkar beklemeyen çok sayıda kişi de ailenin isteği üzerine bu vakıfa bağış yaptı.Toplanan para ile en az 500 kızın barınacağı yurtlar yapılacak.
 
Oysa bu yalakalar da gazeteye ilan vermek yerine, vakfa bağış yapsaydı, belki 1.000 yoksul kızımız daha, modern  yurtlarda yaşama imkanına sahib olacaktı.
 
Muhtemelen bir dünya rekoru olan bu ilanlar, tarihe “ Dünya dünya olalı, böyle yalakalık görmedi “ diye geçecek.
 
Aydın ÖZDALGA
twitter.com/aydinozdalga