Altın Koza'da Türkan Şoray ve Kadir İnanır'a 100. yıl ödülü

Altın Koza'da Türkan Şoray ve Kadir İnanır'a 100. yıl ödülü
Güncelleme:

30. Altın Koza Film Festivali’nde Cumhuriyetin 100. yılına özel olarak Türkan Şoray ve Kadir İnanır’a “Sinemamızın Yüzü” ödülleri verildi.

Bu yıl 30. kez düzenlenen Uluslararası Adana Altın Koza Film Festivali, önceki gün düzenlenen ödül töreniyle son buldu. “En İyi Film Ödülü” Umut Subaşı'nın “Sanki Her Şey Biraz Felaket” filmine verildi. Subaşı, filmiyle “En İyi Senaryo” ve “En İyi Yönetmen” ödüllerinin de sahibi oldu. Film toplamda dört ödül kazandı. Tunahan Kurt'un "Karganın Uykusu" filmi ise toplamda altı ödül kazanarak geceden en çok ödülle ayrılan film oldu.

Çukurova Üniversitesi Kongre Merkezi'nde Yetkin Dikinciler ve Gülay Afşar'ın sunuculuğunu yaptığı törende Cumhuriyetin 100. yılına özel olarak “Sinemamızın Yüzü” ödülleri verildi.

‘ATATÜRK SAYESİNDE’

Türk sinemasının 60 yılında var olan usta oyuncu Türkan Şoray’a ödülünü Zeydan Karalar sundu. Şoray “Ben bugün bu ödülü, Atatürk’ün ve Cumhuriyetin kadınlara verdiği haklar sayesinde alıyorum. Cumhuriyet kadını olarak Atatürk’e çok şey borçluyum ve minnet doluyum. Cumhuriyetin bir sanatçısı olmak benim için gururların ve onurların en büyüğü” dedi. 

‘TAM BAĞIMSIZ TÜRKİYE’

Türk sinemasının unutulmaz aktörlerinden Kadir İnanır ise ödülünü Merve Dizdar'ın elinden aldı. İnanır, ödül konuşmasında “Mesleğimize gösterilen saygının böylesine güzel bir organizasyonla sizlere ulaşmasını sağlayan herkese, festival emekçilerine şükranlarımı sunuyorum. 2013 yılından beri barış diyorum. Ellerimizi birleştireceğiz, kalplerimizi kucaklaştıracağız ve büyük barışı mutlaka sağlayacağız. Dünyanın en güzel ülkesini burada yaşayan milyonlarca insan festival alanına çevirecek. Hep birlikte ‘yaşasın tam bağımsız Türkiye, diyeceğiz’” diye konuştu.

Ödül sonrası birlikte sahneye çıkan iki usta isim dakikalarca ayakta alkışlandı.