Memet Ali Alabora'nın yeni dizisi ''Fflam'' yayında

Memet Ali Alabora'nın yeni dizisi ''Fflam'' yayında
Güncelleme:

Memet Ali Alabora, Galller’in S4C kanalında Galce yayınlanan “Fflam” (Alev) dizisinde başrollerden birini paylaşıyor. Türkiye’deki izleyiciler de, S4C kanalının Clic adlı dijital platformuna ücretsiz kaydolarak dizinin bütün bölümlerini set halinde İngilizce altyazıyla izleyebiliyor.

2013’ten beri yaşadığı Birleşik Krallık’taki Galler’de oyuncu ve yönetmen olarak birçok farklı projeye imza atan Memet Ali Alabora, şimdi de Galler’de yayın yapan ulusal S4C kanalında Galce yayınlanan “Fflam” (Alev) dizisinde başrollerden birini paylaşıyor. Alabora dizide, Türkiye’den siyasi nedenlerden ötürü ayrılmak zorunda kalan Deniz karakterini canlandırıyor.

S4C’de yayınlanan “Fflam”ın 6 bölümlük ilk sezonunun tamamı, kanalın Clic adlı dijital platformu üzerinden Türkiye’den de izlenebiliyor. Siteye giderek sağ üst köşede “İngilizce” seçeneğini tıklayan kullanıcılar, platforma ücretsiz olarak kaydolup giriş yaptıktan sonra buradan diziyi İngilizce altyazı seçeneğiyle izleyebilecek. 

 Alabora'nın Türkiye’den siyasi nedenlerden ötürü ayrılmak zorunda kalan Deniz karakterini canlandırdığı, Pınar Öğün'ün ise Deniz’in kız kardeşi Ekin'e hayat verdiği "Fflam" dizisinin konusu şöyle: Noni ve erkek arkadaşı Deniz, birlikte küçük çiftliklerini onarmakla uğraşan ve hayata umut dolu bakan bir çifttir. Noni’nin en yakın arkadaşı Malan ve Deniz’in kız kardeşi Ekin evli ve çocuk sahibi olmanın hayalini kurmaktadır. Hatta Deniz onlar için donör olmayı kabul etmiştir. Ancak yolunda giden her şey, Beds’in Noni’nin hayatına girmesiyle karışır. Beds, Noni’nin korkunç bir yangında ölen kocası Tim’e tıpatıp benzemektedir.

Yönetmenliğini Judith Dine’ın üstlendiği dizide Alabora ile Öğün’ün yanı sıra Gwyneth Keyworth, Mali Ann Rees ve Richard Harrington da rol alıyor. Gwenno Hughes’un hikâyesinden uyarlanan dizinin yapımını Vox Pictures Ltd. üstlenirken yapımcı olarak Adrian Bate, Gwenllian Gravelle ve Llyr Morus görev alıyor.

GALLER'DE TİYATRO OYUNLARI, EDEBİYAT OKUMALARI VE OYUNCULUK

Oyuncu ve yönetmen Memet Ali Alabora, Galler’de birçok tiyatro oyunu yönetip turneler yaptı; başkent Cardiff’teki Chapter Sanat Merkezi'nde “Chapter Readings” başlığıyla edebiyat okumaları düzenledi. Aynı zamanda oyunculuğa da devam eden Alabora, Birleşik Krallık televizyonlarında “Keeping Faith” dizisi, “To Provide All People” adlı TV filmi gibi projelerde rol aldı. Alabora, 2019’da gerçek hayattan esinlenilerek çekilen BBC dizisi “Four Lives”ta Sheridan Smith ve Stephen Merchant ile başrolü paylaştı.

 2017’de Galler’de rol aldığı ilk dizi olan “Keeping Faith”te, dili fonetik olarak taklit etmeye çalıştığını söyleyen Alabora, o dizinin Galce repliklerinden neredeyse hiçbir şey anlamadığını ancak artık dile çok daha hakim olduğunu aktararak, "Fflam"da söylediği her şeyi anladığını ve bundan büyük keyif aldığını dile getirdi.

Oyunculuk ve yönetmenliğin yanı sıra kurduğu yaratıcı ajansıyla ilgili çalışmalarına da devam eden Memet Ali Alabora, yaklaşık bir yıldır sürdürdüğü online meyhane projesinin yazılımını da önümüzdeki günlerde hayata geçirmeye hazırlanıyor.