RTÜK, Saba Tümer'li Aşk Adası için harekete geçti

Güncelleme:

Gain ekranlarında yayınlanmaya başlayacak olan ve fragmanı ile olay yaratan Aşk Adası adlı yarışma programı için RTÜK harekete geçti.

“Erkek istiyorum, erkek” diye bağırarak sahneye çıkan genç bir kadın, karşısında kaslı yakışıklı bir erkek görünce “bu kez şansa bırakamam” diye çığlık çığlığa bir erkeğin peşinden koşan başka bir kadın ile başlayan tanıtımı ile olay olan İngiltere’den ithal Aşk Adası’nın ilk tanıtımı sonrasında RTÜK harekete geçti.

Gain TV'de Saba Tümer'in sunumuyla yayınlanacak olan programın "Issız bir adaya düşseniz yanınıza ne alırdınız? Bıcır bıcır sevgili, kocaman bir ev, yüzme havuzu, yaz partileri, sınırsız eğlence? Böyle ada mı olur demeyin, yeteri kadar hayal edersek istediğimiz her şey olur” sözleriyle başlayan ilk fragmanı sonrasında RTÜK'ten açıklama geldi.

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Başkanı Ebubekir Şahin, ‘Aşk Adası’ isimli yapımla ilgili ön incelemenin yapıldığını, toplumsal ve kültürel değerlerle bağdaşmayan hiçbir yapıma müsaade edilmeyeceğini açıkladı.

RTÜK Başkanı Şahin, sosyal paylaşım sitesi Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, “Sosyal medya başta olmak üzere bazı basın organlarında tartışılan 'Aşk Adası' isimli bir yapımla alakalı gerekli ön inceleme Üst Kurulumuz tarafından yapılmıştır. Üst Kurul Başkanlığı, bir dijital medya platformunda yayınlanacağı belirtilen yapımla alakalı yapmış olduğu araştırmada, tanıtım fragmanının ilgili seç-izle platformu tarafından yayınlanmadığını belirlemiştir. RTÜK, program fragmanının bahse konu dijital yayıncının bilgisi dışında yapımcı firmanın kendi sitesinden onay alınmadan yayınladığını tespit etmiştir. Toplumsal ve kültürel değerlerimizle bağdaşmayan hiçbir yapıma müsaade etmeyen RTÜK’ün konuyu yakından takip ettiğinin bilinmesini önemle kamuoyuna arz ederiz” ifadelerine yer verdi.