KRT TV’nin patronu Fırat Bozfırat'tan Mustafa Sarıgül iddialarına yanıt

KRT TV’nin patronu Fırat Bozfırat'tan Mustafa Sarıgül iddialarına yanıt
Güncelleme:

KRT TV'nin yeni patronu Fırat Bozfırat, kanalın Mustafa Sarıgül'e satıldığına yönelik iddiaları yalanlayarak "Mustafa Sarıgül'ün KRT'yle uzaktan yakından bağı yok, kanalın sahibi benim. Yeni ekran yüzleri ve yepyeni programlarla KRT Türkiye’nin yeni merkez medyası olacak" dedi.

Bir süredir CHP Milletvekili Mustafa Sarıgül’ün oğlu Emir Sarıgül’e satılacağı iddialarıyla gündemde olan KRT'nin yeni sahibi belli oldu. Sarıgül’ün yakınındaki bir isim olan Fırat Bozfırat, yaklaşık 300 bin dolar kapora ücreti ödeyerek kanalın yeni sahibi oldu. Sarıgül’ün kurduğu Türkiye Değişim Partisi’nde genel başkan yardımcısı olarak da görev yapmıştı.

Medyaradar'a konuşan 42 yaşındaki iş insanı Bozfırat, sosyal medya üzerinden yayılan iddiaya yanıt verdi. Bozfırat "Mustafa Sarıgül'ün KRT'yle uzaktan yakından bağı yok, kanalın sahibi benim" dedi.

Yeni yayın döneminde köklü değişiklikler yapacaklarını belirten iş insanı, “Çok konuşulacak projeleri hayata geçireceğiz. Yeni ekran yüzleri ve yepyeni programlarla KRT Türkiye’nin yeni merkez medyası olacak” şeklinde konuştu.

ANLAŞMA CUMA GÜNÜ TAMAMLANDI

CHP eski Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun talimatıyla el değiştirilmesi istenen KRT TV için protokol anlaşması sağlanmıştı. Yaklaşık 300 bin dolar kapora ücreti ödeyen kanalın yeni sahibi Fırat Bozfırat, sözleşmenin yapıldığı son tarih olan cuma günü anlaşmayı tamamladı.

Cuma günü kanala gelen Bozfırat’ın avukatı ve mali müşaviri, KRT TV’nin eski sahibi Ali Fırat Atabaş ile devir sözleşmesini imzaladı. Bu gelişmenin ardından dün, kanalın Genel Müdürü Adnan Bulut, görevinden ayrıldığını duyurdu.