TOGG CEO'su açıkladı: Yeni model için düğmeye basıldı

TOGG CEO'su açıkladı: Yeni model için düğmeye basıldı
Güncelleme:

Türkiye'nin Otomobili Girişim Grubu (TOGG) Üst Yöneticisi Gürcan Karakaş, ''C segment sedanla ilgili çalışmalarımıza da başladık'' dedi.

Türkiye'nin Otomobili Girişim Grubu (TOGG), yerli otomobil çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. 

TOGG CEO'su Gürcan Karakaş, yerli SUV modelinin ardından yeni model için kolları sıvadıklarını açıkladı. Karakaş, "C segment sedanla ilgili çalışmalarımıza da başladık'' açıklamasını yaptı. 

TOGG CEO'su açıkladı: Yeni model için düğmeye basıldı - Resim : 1

2 YIL ÖNCE TANITIMI YAPILMIŞTI

C Segment TOGG, lansman etkinliğinde gösterilmiş daha sonra ise çoğunlukla SUV modeller basında yer almıştı. Yaklaşık 2 bin davetlinin katıldığı tanıtımda, araçların tasarımı otomobilseverlerden tam not almıştı.

Türkiye'nin vizyon projelerinden biri olarak görülen "Türkiye'nin Otomobili"nin başlangıçta C segmentinde bir SUV ile piyasaya girmesi, takip eden yıllarda da model sayısını 5'e çıkarması planlandı. Projede, 3 fazdan oluşan yaklaşık 15 yıllık bir yatırım hamlesine yönelik planlar hazırlandı.

Yerli otomobilin SUV modelinin 2023 yılının ilk çeyreğinde piyasa sürülmesi hedefleniyor. 

TOGG CEO'su açıkladı: Yeni model için düğmeye basıldı - Resim : 2

YERLİ OTOMOBİLİN ÖZELLİKLERİ
TOGG tarafından üretilmesi planlanan Yerli Otomobil elektrikli ve doğa dostu olacak. Modüler bir şaside ve bilişim teknolojileriyle kolayca entegre olabilecek bir yapıda olacak TOGG yerli otomobil, aynı zamanda güçlü bir internet bağlantısına da sahip olacak.

İlk etapta iki SUV modelinin üretimi yapılacak yerli otomobil, segmentinin en uzun aks mesafesine sahip aracı olacak. Yüksek teknolojiye sahip doğuştan elektrikli ve bağlantılı platforma sahip TOGG yerli otomobil, 30 dakikanın altında hızlı şarj ile yüzde 80 doluluğa ulaşacak.

Sıfır emisyon değerine sahip olacak TOGG, yüksek çarpışma dayanımı, yüzde 30 daha fazla burulma direncine sahip olacak. Ayrıca araç menziline yüzde 20'ye kadar katkı sağlayan geri kazanımlı frenleme de yerli otomobilin özelliklerinden olacak.

TOGG'dan açıklanan bilgilere göre kendine has çizgilere sahip olan araç, dünyanın önde gelen otomobil güvenlik testi kuruluşlarından EuroNCAP'in standartlarını tam olarak karşılayabilecek. Yetkililer, yerli otomobilin 2022 yılında EuroNCAP testlerinden 5 yıldız ile ayrılmasını bekliyor.

Etiketler yerli otomobil