Bruma'ya Barcelona şansı

Bruma'ya Barcelona şansı
Güncelleme:

Galatasaraylı Bruma bundan böyle takımında Barcelona modeli futbolla tanışacak, Sacristan yönetiminde kendisini daha da geliştirecek.

Real Sociedad'daki teknik adam değişikliğinin Bruma için yeni bir fırsatın kapısını araladığı ortaya çıktı. David Moyes'un görevden ayrılmasının ardından takımın başına geçen Eusebio Sacristan'ın, genç oyuncularla çalışmayı seven, yeni yetenekler keşfetmek adına gençlere önemli fırsatlar tanıyan bir teknik adam olduğu öğrenildi.
 
Barça'ya çok futbolcu kazandırdı
 
Barcelona'da 2003-08 arası dönemde, teknik direktör Frank Rijkaard'ın yardımcısı olarak çalışan Sacristan'ın, Katalan ekibinin oyun mentalitesini içselleştirmiş bir isim olduğu ve Real Sociedad'da da aynı oyun yapısını sahaya yansıtacağı belirtildi. 51 yaşındaki çalıştırıcının, 2011-15 arası dönemde dört yıl boyunca başında bulunduğu Barcelona B takımından ise, A takıma bir çok isim kazandırdığı, genç futbolcuları parlatmak adına önemli bir hoca olduğu iletildi.
 
Gençlerle çalışmayı seviyor
 
El Diario Vasco gazetesinin Real Sociedad muhabiri olan Inaki Izquierdo, Galatasaray'dan kiralık olarak lacivert-beyazlı formayı giyen 21 yaşındaki oyuncuyu yeni dönemde bekleyen gelişmeleri Skorer için yorumladı:
 
"Eusebio Sacristan'ın Real Sociedad'ın başına geçmesi Bruma için bir şans. David Moyes orta sahada daha güçlü ve defansif bir yapı adına Bruma'yı kesmiş ve yerine Zurutuza'yı monte etmişti. Yani son dönemde forma şansı bulamayan futbolcu, oyun sisteminin kurbanı olmuştu. Şimdi takım daha ofansif bir karaktere bürünecek. Barcelona stili futbol Sociedad'da vücut bulacak. Gençlerle çalışmayı seven yeni hocanın Barcelona stili futbolunda Bruma da önemli bir parça olacak. Böyle bir ortamda kendisini çok daha fazla geliştirecek".

Milliyet