''Ceferin'le Türk futbolu kazanacak''

''Ceferin'le Türk futbolu kazanacak''

Servet Yardımcı, UEFA başkanlığına Aleksander Ceferin'in seçilmesine ilişkin konuştu.

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) 1. Başkan Vekili Servet Yardımcı, UEFA başkanlığına Aleksander Ceferin'in seçilmesine ilişkin, "TFF için çok doğru ve olumlu bir gelişme oldu. Türk futbolu kazanacaktır." dedi.

Yardımcı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kararın Türkiye ve tüm  Avrupa futbolu için hayırlı olmasını diledi.
 
TFF'nin başından beri Ceferin'i desteklediğini anımsatan Yardımcı,  "İlk günden beri desteklediğimiz kişinin seçilmesi, TFF için çok önemli. Ne kadar  doğru bir karar aldığımızın göstergesi." şeklinde konuştu.
 
Servet Yardımcı, UEFA'da artık şartların değişmeye başladığına dikkati  çekerek, "Bundan önceki yönetimler, daha farklı ülkeler tarafından yapılmaktaydı.  Şimdi o dengeler, bizlerin tarafına kaymış oldu. TFF için çok doğru ve olumlu bir  gelişme oldu. Türk futbolu kazanacaktır. Tabi Avrupa'yla beraber." ifadelerini  kullandı.
 
Ceferin'in seçilmesinin Türk futboluna önemli katkıları olacağını  belirten Yardımcı, şunları söyledi:
 
"UEFA'da daha fazla Türk ismi göreceğiz. İlk etapta  profesyonellerimizi yerleştirmeye çalışacağız. Önemli pozisyonlarda ülkemizden  insanlar olacak. Bunun için daha yakın temasta olacağız. Ceferin, bir telefonun  ucunda olacak. Şahsi dostluğumuz var. Bunun da faydasını ileride göreceğiz."
 
UEFA İcra Kurulu adaylığına ilişkin doğru yolda olduğunu belirten  Yardımcı, Finlandiya'nın başkenti Helsinki'de 5 Nisan'da gerçekleştirilecek seçim  için aday olacağını anımsatarak, "Geçen seçimden daha fazla oy alacağıma  inanıyorum. İyi gözüküyor." değerlendirmesinde bulundu.
 
Yaşanan kötü dönemin geride kaldığına değinen TFF 1. Başkan Vekili,  "UEFA'da yeni ve temiz bir sayfa açıldı. Daha şeffaf, daha katılımcı bir ortam  olacak. Ceferin, ekip çalışmasına inandığını söylüyor. Umarım bizler de ileride  onun ekibinde olup, katkıda bulunuruz." diye konuştu.
 
UEFA Şampiyonlar Ligi'ne 2018-2019 sezonundan itibaren dört ülkeden  (Almanya, İngiltere, İspanya, İtalya) dörder takımın direkt katılması kararına  ilişkin ise Yardımcı, "Bugün yapılacak toplantıda, tüm federasyonların  katılımıyla bu konu bütün artıları ve eksileriyle tartışmaya açılacak. Artık  karar verildi ama sonrasında değişimler muhakkak olacaktır. UEFA'ya yeni bir  dinamizm gelmiş durumda." şeklinde görüş belirtti.