Casillas kadroya alınmadı !

Casillas kadroya alınmadı !

Julen Lopetegui, Belçika ve Liechtenstein ile oynayacakları hazırlık maçlarının aday kadrosunda kaleci Iker Casillas'a yer vermedi.

İspanya Milli Takımı'nın teknik direktörü olarak ilk defa aday kadro  açıklayan Lopetegui, son dönemlerde çok tartışılan bir isim olan, 147 kez  İspanya'da en çok milli formayı giyen Casillas'ı kadro dışında bırakmayı tercih  etti.
 
Lopetegui kaleci olarak David De Gea (Manchester United), Jose Manuel  Reina (Napoli) ve Adrian San Miguel del Castillo'yu (West Ham) almayı tercih  etti. Basın toplantısında, Casillas konusunda yöneltilen sorulara cevap veren  Lopetegui, "Bu soruyu bekliyordum. Herkesin bildiği gibi hafta içinde Porto'ya  gidip Iker ile görüştüm. Iker milli takımımızın bir referansı, simgesi ama bu  durumda birinci kalecimiz David De Gea olacak. Bu kararı alırken hiçbir şekilde  Iker'e milli takım kapısını kapatmadık. Bu kadroda yer almayacak ama onun  performansını izlemeye devam edeceğiz." şeklinde konuştu.
 
İspanya Milli Takımı'nın tarihinde en çok formayı giyen futbolcu olan  35 yaşındaki Casillas, son Avrupa Şampiyonası'nda da yedek kalmıştı.
 
Lopetegui, Casillas dışında İspanya Milli Takımı'nın alışalagelmiş  isimlerinden Cesc Fabregas, Pedro Rodriguez ve Juanfran'ı da kadroya almadı. Real  Madridli Isco'nun ise sakatlık probleminden kadroya çağrılmadığı bildirildi.
 
1 Eylül'de Brüksel'de Belçika Milli Takımı'na ve 5 Eylül'de Leon  (İspanya) kentinde Liechtenstein'a karşı hazırlık maçları oynayacak İspanya'nın,  24 kişilik aday kadrosunda şu isimler var:
 
Kaleciler: David De Gea, Pepe Reina, Adrian San Miguel
 
Savunma oyuncuları: Dani Carvajal, Sergi Roberto, Gerard Pique, Sergio  Ramos, Marc Bartra, Cesar Azpilicueta, Javi Martinez, Jordi Alba
 
Orta saha oyuncuları: Sergio Busquets, Saul Niguez, Koke, Thiago,  David Silva, Juan Mata, Marco Asensio
 
Forvet oyuncuları: Vitolo, Lucas Vazquez, Diego Costa, Paco Alcacer,  Nolito, Alvaro Morata