Kuyt ailesinin korkulu anları !

Kuyt ailesinin korkulu anları !

Dirk Kuyt, Paris saldırıları sırasında ailesiyle birlikte Fransa'nın başkentinde olduğunu ve üzücü olayı çocuklarına anlatmakta zorluk çektiğini söyledi.

Feyenoord'lu golcü, patlamaların olduğu gün ailesiyle birlikte Paris'teki Disneyland'da eğlendiklerini açıkladı. 132 kişinin yaşamını yitirdiği ve 99'u ağır 300'den fazla yaralının olduğu patlamalar sırasında yaşananları ülkesinin de Telegraff gazetesine anlatan Kuyt, "Yakınlarım Paris'te olduğumu biliyordu ve onlara geri dönemedim. Eşim Gertrude'nin telefonundan yakınlarımı bilgilendirebildim ve bizim için endişelenmemelerini söyledim" dedi.
 
Buffaol Bill şovunun ardından günün sonunda eski futbolculardan Denny Landzaat'la karşılaştıklarını ve kendisine patlamaları duyup duymadığını sorduğunu kaydeden Kuyt, etrafımda neşeli ve mutlu çocuklar vardı. Trajedinin ne kadar büyük olduğnu gerçekten anlayamadım. Patlamaların olduğu yere 20 km uzaktaydık. Daha sonra otele dönüp televizyona baktık ve internetten öğrendik ki büyük bir facia yaşanmış" diye konuştu.
 
Daha sonra Disnayland'ın kapatıldığı ve çocuklarının üzgün olduğunu vurgulayan 35 yaşındaki oyuncu, "Çocuklarım çok üzüldüler ve onlara durumu anlatmakta çok zorlandık. Sonuçta hemen oradan ayrılmaya karar verdik. Cumartesi günü oradan ayrıldım; eşim Gertrude ve çocuklarım ise pazar gecesi ayrıldılar. Hollandaya dönerken eşim ve çocuklarımı Fransa'da bırakmak benim için bir seçenek değildi. Tüm sınırın kapatıldığı söylentisi çıktı ve Hollanda'ya geri dönemeyeceğimizi düşünmüştüm" ifadelerini kullandı.
 
Patlamaların ardından Fransa'nın üzerinde matem havası olduğunu vurgulayan Dirk Kuyt, otel odamızdan eğlence alanına baktık. 
 
Kapalıydı ve garip bir atmosfer vardı. Bunu çocuklara nasıl anlatabilirdin. En küçük çocuğum Aidan'a (4 yaşında) Mickey Mouse'un üzgün olduğu için eğlence alanının kapalı olduğunu söyledim. 11 yaşındaki Nolle ise sorabileceği her türlü soruyu soruyordu; ancak en önemlisi "İnsanlar neden bunu yapıyor?" oldu. Buna yanıt veremedim" diye sözlerini bitirdi.

NTVSpor