Rusya bunu konuşuyor ! Gökdeniz...

Rusya bunu konuşuyor ! Gökdeniz...

Gökdeniz Karadeniz'in durumunun ne olacağı, Rusya'da en çok tartışılan konulardan biri oldu.

Rusya-Türkiye arasında gerilen ilişkiler çerçevesinde Gökdeniz Karadeniz'in durumunun ne olacağı, Rusya'da en çok tartışılan konulardan bir tanesi oldu. Türk futbolcunun durumuyla ilgili sürpriz bir açıklama geldi.

Spor bakanı Vitaly Mutko, yeni yılın başından itibaren Türk futbolcu transfer edilmeyeceğini ancak Gökdeniz'in Rubin Kazan'da oynamasının önünde bir engel olmadığını açıklamasına karşın, deneyimli futbolcunun durumuyla ilgili tüm soru işaretleri silinmedi.

Rubin Kazan'ın geçtiğimiz yılki teknik direktörü Rinat Bilyaletdinov, Türk futbolcunun durumuyla ilgili açıklamalarda bulundu. Izvestia gazetesine bir röportaj veren 58 yaşındaki teknik adam, "Türkiye-Rusya arasındaki gerginlik yüzünden Gökdeniz'in işi çok zor. Bundan böyle psikolojik baskı hissedecek ancak bununla başa çıkabilir" yorumunu yaptı.

'Psikolojik açıdan zor olacak'
35 yaşındaki futbolcunun eski hocası şöyle devam etti: "Psikolojik açıdan zor olacak. Bazı sıkıntılar meydana gelecektir. Şöyle bir tehlike var ki insanların söylemleri ve kullandıkları dil kendisini provoke edebilir. Ortada doğa üstü bir durum yok. Ancak yöneticiler bir karar almışsa, vatandaşların buna uyması gerekir".

'Gökdeniz güçlü bir karakter'
Deneyimli teknik adam, "Gökdeniz önemli liderlik özellikleri olan bir oyuncu. Üst düzey bir profesyonel. 35 yaşında oynamaya devam ediyor. Hala devam etmesinde benim de katkım olduğunu söylemeliyim. Kendisi önemli ve güçlü bir karakter. Şimdi bu psikolojik baskıdan ne kadar çabuk çıkacağı önemli. Bunu yapabileceğini düşünüyorum. Aslına bakarsanız futbol politikanın dışında olmalıdır" şeklinde konuştu.

Milliyet