Abdullah Avcı: ''Olmaması gerekiyor''

Abdullah Avcı: ''Olmaması gerekiyor''

İstanbul Başakşehir Teknik Direktörü Abdullah Avcı, Galatasaray'la 2-2 berabere kaldıkları maçtaki planlarının tuttuğunu söyledi.

Müsabakanın ardından düzenlediği basın toplantısında açıklamalarda bulunan Abdullah Avcı, oyunun ilk 20 dakikasında rakip baskısını kırmayı, ardından oyuna ortak olmayı ve üstün duruma geçmeyi planladıklarını kaydederek, "Oyuna ortak olacağımızı biliyorduk. Yaptığımız hamleler doğru cevap verdi. Skoru 2-2'ye getirdik, kazanabilirdik de... Rakibin hedefi farklı, bizim hedefimiz farklı. Onlar stresli, biz öz güvenliyiz. Kaybedebilir veya kazanabilirdik. Burada aldığımız sonuçtan memnunuz" diye konuştu.

 İkinci yarının başında golü yedikleri ve 2-0 geriye düştükleri pozisyonun öncesinde tartışmalı bir karar olduğunu söyleyen Avcı, "Yediğimiz golün öncesindeki pozisyonda penaltı olup olmadığını sordurdum. Penaltı olduğunu söylediler. Dönen topta ise golü yedik" ifadelerini kullandı.

"Tartışmalar tatlıya bağlandı"

 Abdullah Avcı, maçın son dakikalarında Galatasaraylı oyuncu Chedjou ile yardımcı antrenörü Erol Bulut arasında yaşanan ve sonrasında tünelde de devam eden gerginliğe değinirken, şunları söyledi:

 "Kameralar çekmiştir. Özellikle bu şekilde hiçbir zaman konuşmam ama büyük takımlara fazla dokunmayacaksın. Skor 2-0'dan 2-2'ye geldiğinde insanın canı yanabiliyor. Tartışmalar kısa sürdü ve tatlıya bağlandı. Tünelde de kısa süreli tartışmalar oldu. Ben, Abdurrahim Albayrak ve güvenlik araya girdi, yatıştırdık."

 Gerginliğin başlamasına neden olan topun kendi yedek kulübesinden neden sahaya atıldığı şeklinde yöneltilen bir soru üzerine Avcı, "Arkamdaydı. Böyle bir şey olduysa cevabını veririm. Ben fair-play'e dikkat eden, fair-play ödülü kazanmış biriyim. Sonrasında böyle bir tepki de olmamalı, soyunma odası yolunda böyle devam etmemeli. Yaşananlar oyuncular arasında klasik olan şeyler. Bunlar maç içinde de olabiliyor. Aslında olmaması gerekiyor" diye konuştu.

Fotomaç