Adriano Lucescu‘yu böyle ikna etti !

Adriano Lucescu‘yu böyle ikna etti !

Lucescu, 2007’den beri Avrupa şampiyonluğu dahil her başarıyı birlikte yaşadığı Luiz Adriano’nun F.Bahçe’ye transferine sonunda izin verdi.

F.Bahçe ile her konuda anlaşan Brezilyalı golcü, “Gitme” diyen Rumen teknik adama, “Bu savaş psikolojimi bozdu. Donetsk’te maç oynayamıyoruz. Lviv’e gidip gelmekten bıktım” dedi. Lucescu, Adriano’nun bu sözleri üzerine transfere izin verdi.

Shakhtar Donetsk Teknik Direktörü Mircea Lucescu, 2007’den beri Avrupa şampiyonluğu dahil her başarıyı birlikte yaşadığı Luiz Adriano’nun F.Bahçe’ye transferine sonunda izin verdi. Rumen teknik adamı, F.Bahçe’ye transferi konusunda Luiz Adriano bizzat ikna etti. Lucescu, Brezilyalı oyuncu ile yaptığı görüşmede “Shakhtar’a çok şey borçluyuz. Kulübü zor bir durumda bırakıp gitmek doğru olmaz. Sana ihtiyacım var. Gitme” dedi. Shakhtar, Beşiktaş’ın bu sezon yeni stat inşaatı yüzünden yaşadığı göçebe hayatın kat be kat daha zorunu Ukrayna’da savaş yüzünden yaşamak zorunda kaldı.
 
ŞAMPİYONLUĞU REBROV’A KAPTIRDI

 
Ukrayna’daki iç savaş sırasında Shakhtar’ın evi Donbass Arena defalarca vuruldu. Lucescu ve öğrencileri, Kiev’de kaldı. Lig ve Şampiyonlar Ligi maçlarını ise Lviv kentinde oynadı. Kiev ile Lviv arasında mekik dokudular. Savaş yüzünden Brezilyalı Alex Teixeira, Fred, eski Beşiktaşlı Dentinho, Douglas Costa, Ismaily ve Arjantinli Facundo Ferreyra, geçen sezon Lucescu’ya gidip “Ayrılmak istiyoruz” dedi. Luce, Ferreyra dışındaki oyuncuları ikna etse de göçebe hayatı yüzünden şampiyonluğu eski F.Bahçeli Rebrov’un çalıştırdığı Dinamo Kiev’e kaptırdılar.
 
33 MAÇTA 21 GOLÜ KİM ATAR SANA
 
Luiz Adriano da Lucescu ile yaptığı zirvede yaşadıkları bu olayları hatırlatıp, “Geçen sene herkes gitmek isterken ben sorun çıkardım mı? 33 maçta 21 gol attım. Daha ne yapayım? Ama sen de gördün, bu şekilde göçebe hayatı yaşayarak şampiyon olunmuyor. Her gün farklı bir yatakta uyanmak,  bu savaş psikolojimi bozdu. Donetsk’te maç oynayamıyoruz. Lviv’e gidip gelmekten bıktım. Ben üzerime düşeni yaptım, sana ve kulübe borcumu ödedim” dedi. Adriano’nun bu sözleri üzerine Lucescu, “Peki F.Bahçe’ye gidebilirsin” demek zorunda kaldı.

Akşam