Bursaspor'dan şoke eden hakem tepkisi !

Bursaspor'dan şoke eden hakem tepkisi !

Bursaspor Kulübü, Hüseyin Göçek'e büyük tepki gösterdi.

Bursaspor Kulübü, hakem Hüseyin Göçek'i Medipol Başakşehir maçındaki yönetiminden dolayı sert bir dille eleştirdi.

Bursaspor Kulübü Basın Sözcüsü Suat Paçacı, Süper Lig’in 20. haftasında dün oynanan ve 3-3 berabere biten Medipol Başakşehir maçının hakemi Hüseyin Göçek’e sert tepki gösterdi. Paçacı, maçın 35. dakikasında Tomas Necid’e ikinci sarıdan kırmızı kart gösteren, maçın sonunda ise Sercan Yıldırım’a direkt kırmızı kart veren Hüseyin Göçek için, “Bu insan değil maç yönetmek için, artık gezmek için bile Bursa’ya gelmemelidir” dedi.

Suat Paçacı, Bursaspor’un resmi internet sitesinde yer alan açıklamasında şunları dile getirdi:

“Başakşehir ile oynadığımız karşılaşma esnasında Timsah Arena’nın içinde veya dışında kim varsa, tribünde oturandan saha içinde mücadele eden oyuncusuna ve antrenörüne kadar herkese, Türkiye’de futbolu yönetenlerin bir teşekkür borcu vardır. 18 yılda yaklaşık 400 maç yönetmiş, göğsüne FİFA kokartı takmış bir hakemin düdüğünü ve kartlarını bir silah gibi kullanıp Bursaspor’u yerlebir etmesine rağmen, bu şehrin insanları, bu kulübün taraftarları, bu takımın hocası ve oyuncuları, öfkesini bastırabiliyorsa eğer, bundan bir ders çıkarmak gerekir.

Hüseyin Göcek’in saha içindeki fahiş hatalarını herkes gördü ama, sadece birkaç kişinin tanık olduğu ve maç bitiminde gelişen olaylar tam bir rezalettir. İçinde küfür ve hakaret olmamasına rağmen, oyuncumuz Sercan’ın gösterdiği tepki ve sözlerinden rahatsız olan, hakem odasına davet ettiği oyuncumuzla görüşürken, sadece maçın değerlendirmesini yapan ve oyuncumuzla birlikte o anda odada bulunan kulüp yetkililerimize ihraçla ilgili bir karar tebliğ edilmemesine rağmen, raporunda Sercan Yıldırım’ı ihraç ettiğini yazan Hüseyin Göçek, saha içindeki kıyımına soyunma odasında da devam etmiştir.

Son sözümüz şudur; yankesiciliğin de bir raconu vardır ve mağdur, o anda neyi kaptırdığını anlayamaz. Olayı kameralar ve kamera görüntülerini izleyen bilirkişiler çözer. Ancak eğer siz o anda orada bulunan 20 bin kişinin görebileceği bir şekilde bu işi yapıyorsanız, acemisiniz demektir, acilen yaptığınız bu işten vazgeçmelisiniz demektir. Hüseyin Göcek’in neye, kime hizmet ettiğini bilmiyoruz ama bildiğimiz tek şey, Türk futboluna kesinlikle hizmet etmediğidir. Bir hakem Bursa’ya geldiğinde yöneticiler, futbolcular, teknik adamlar, taraftarlar değil, koca bir şehir travma yaşıyorsa eğer, bu insan değil maç yönetmek için, artık gezmek için bile Bursa’ya gelmemelidir.”