Fenerbahçe Van Persie'yi konuşuyor

Fenerbahçe Van Persie'yi konuşuyor

Sezon başında büyük umutlarla gelen Robin van Persie tam bir hayal kırıklığı yaşattı.

Robin van Persie’nin son 21 şutundan sadece bir gol çıktı.

Sezon başında büyük umutlarla transfer edilen Robin Van Persie, haftalar ilerledikçe tam tersi bir durum sergiliyor. Performansını artıramayan aksi şekilde düşüşe geçen Hollandalı yıldız, şampiyonluk yolunda beklenen katkıyı veremedi.

Sarı-lacivertliler, son haftalarda gol atmakta zorlanırken bunda Van Persie’nin payı da büyük oldu. Tecrübeli yıldız son 21 şutundan sadece 1 gol çıkarabildi.

Gomez’in gerisinde

25. haftadaki Kayserispor mücadelesinde fileleri havalandıran golcü yıldız, aynı süreçte 21 şuttan 7 isabet bulabildi ve tek golle yola devam etti.

Sezon genelinde ise Beşiktaş ile yarışan Fenerbahçe’de forvetlerin farkı göze çarptı. Maç başı ortalama 2.4 şutla oynayan Van Persie, 3.00 şutla oynayan Mario Gomez’in gerisinde kaldı.

Şutlarında sadece 1.00 isabet bulabilen Hollandalı, şutlarında 2.00 isabet bulan Gomez’in yine gerisinde kaldı. Ayrıca bu sezon 21 golü olan Gomez, 10 golü olan Van Persie’ye 2 kat fark attı.

Öte yandan, İtalya basınında gelecek sezon Lazio’nun forvetinde Robin Van Persie’nin oynayacağı iddia edildi. Transferin ciddiyet kazandığı ve sarı-lacivertli kulüple vedalaşacağı ifade edildi.