Hamza Hamzaoğlu’nun zor seçimi

Hamza Hamzaoğlu’nun zor seçimi

Galatasaray’da Burak Yılmaz depremi yaşanırken, teknik direktör Hamza Hamzaoğlu, forvet konusunda kara kara düşünüyor.

Sağ üst arka adalesinde ikinci derece yırtık bulunan Burak Yılmaz’ın dönüşü 4-6 haftayı bulabilecek. Ancak Galatasaray Teknik Direktörü Hamzaoğlu’nu asıl düşündüren, Umut ve Podolski’nin formsuzluğu, Sinan Gümüş’ün ise tecrübesizliği oldu

Galatasaray’da Burak Yılmaz depremi yaşanırken, teknik direktör Hamza Hamzaoğlu, forvet konusunda kara kara düşünüyor.

Trabzonspor maçında attığı depar sonrası 66. dakikada yerde kalan ve kenara alınan Burak’ın sağ üst arka adalesinde 2. derece zorlanma ve kısmi yırtık tespit edilirken, sahalara dönüş süresinin 1.-1.5 ayı bulabileceği belirtildi. Burak, geçen sezon olduğu gibi yine aynı bölgeden sakatlanırken, geçmişte Beşiktaş’ta oynarken de bu bölgeden 2 defa sakatlandığı belirtildi.

Alternatif Sinan
Burak’ın sprinter bir oyuncu olmasından dolayı bu tür sakatlıklar yaşayabileceği belirtildi. Diğer taraftan geçen sezon devre arasında yaşadığı sakatlık sonrasında tam olarak iyileşmeden kendi isteğiyle sahalara dönen Burak’ta bu kez aynı yanlışın tekrarlanmayacağı ifade edildi.

Galatasaray’da Burak Yılmaz’ın sakatlığı kadar, alternatif olarak gözüken futbolcuların formsuzluğu teknik kadroyu kara kara düşündürüyor.

Cim-Bom lig ve Avrupa’da kritik bir dönemde en önemli golcüsünden yoksun kalırken Umut ve Podolski’nin formsuzluğu, Sinan Gümüş’ün ise tecrübesizliği keyifleri kaçırıyor. Teknik direktör Hamza Hamzaoğlu’nun ilk planda tercihini Umut Bulut’tan yana kullanacağı belirtildi.

Hamzaoğlu ikinci seçenek olarak ise Podolski’yi en uca çekmeyi düşünüyor. Alman futbolcunun bir türlü istenen performansı sergilememesi ve sürekli oyundan düşmesi en büyük çekince olarak gösteriliyor.

Geriye son alternatif ise Sinan Gümüş kalıyor. Fakat Sinan’ın tecrübesizliği ve forvet yerine kanatta daha etkin olması, teknik kadronun seçiminde belirleyici faktör olacak.

Milliyet