Hamzaoğlu haklı çıktı !

Hamzaoğlu haklı çıktı !

Hamzaoğlu'nun transfer etmek istediği, ancak taraftar tepkileri nedeniyle almaktan vazgeçtiği isim, 13 milyon 500 bin pound (58 milyon TL) bonservis bedeli ile transfer oldu.

Ara transfer döneminin son gününde Lokomotiv Moskova’dan Everton’a 18 milyon Euro bonservis bedeli karşılığında transfer olan Oumar Niasse, Galatasaray yönetimini üzdü. Hamza Hamzaoğlu’nun büyük patlama yapacağına inandığı ve sarı-kırmızılı kulübün başındayken “Niasse’yi sosyal medya nedeniyle alamadık. Sosyal medyanın gazabına uğradık” dediği 25 yaşındaki golcü, bu sözlerden yaklaşık 2 ay sonra yüksek bir bonservis bedeli ile Premier Lig’in yolunu tuttu.

Yaz transfer döneminde Bilal Kısa ve Jem Karacan ile anlaşan Galatasaray, forvet hattına da bir takviye yapmayı düşünüyordu. Gündeme Zlatan Ibrahimovic’in alınacağı haberleri düşmüş, yönetimden de bir yalanlama gelmeyince taraftarın heyecanı tavan yapmıştı. Ancak haftalar sonda sarı-kırmızılı yönetim, İsveçli yıldızı kadrolarına katacak bütçeleri olmadığını söylemiş, Hamzaoğlu da Lokomotif Moskova’da forma giyen Oumar Niasse’ı istediğini açıklamıştı. Bunun üzerine 3 kupalı teknik direktör, sosyal medyada taraftarın hedefi haline gelmişti.

BEKLENTİLER ARTTI

Galatasaray, özellikle Ünal Aysal’ın başkanlık koltuğuna oturmasının ardından yaptığı transferlerle dikkat çeken bir kulüp olmuştu. Aysal’ın “Çilek” olarak adlandırdığı yıldız isimlerin kadroya dahil edilmesi sürecinde Emmanuel Eboue, Fernando Muslera, Felipe Melo, Wesley Sneijer, Didier Drogba gibi dünya çapındaki isimler sarı-kırmızılı formayı giymeye başlamıştı.

Bu transferler taraftarlarda alışkanlık yapmış, beklentileri arttırmıştı. Ancak maddi olarak zor günler geçirmeye başlayan Galatasaray, Aysal’dan sonra gelen Duygun Yarsuvat ve Dursun Özbek’in başkanlığında faklı bir transfer politikası izlemeye başlamıştı. Yüksek maliyetli isimler yerine daha uygun fiyatlara oyuncular alınmasına karar verilmişti.

Özellikle Fenerbahçe’nin Luis Nani ve Robin van Persie gibi iki büyük yıldızı kadrosuna kattığı yaz transfer döneminde Galatasaray taraftarı da gelecek isimleri beklemeye başladı. Şampiyon kadroyu bozmayan ve ilk olarak Lukas Podolski’yi alan Özbek yönetimi, Bilal Kısa ve Jem Karacan ile takıma takviye yaptı. Son olarak sıra forvet transferine geldi. O dönem Galatasaray’ı çalıştıran Hamza Hamzaoğlu, Burak Yılmaz ve Umut Bulut’un yanına bir isim daha istedi.

IBRAHİMOVİC HÜSRANI

Bu isteğin ardından basında çıkan Zlatan Ibrahimovic ismi, taraftarları heyecanlandırmaya yetti de arttı bile… Yönetimin konu ile ilgili uzun süre açıklama yapmaması, hemen her gün gazete ve televizyonlarda çıkan haberler, İsveçli yıldızın transferinde ilerleme sağlandığı izlenimi uyandırdı. Ancak haftalar sonra yönetimden gelen “Ibrahimovic’i alacak maddi gücümüz yok” açıklaması, hayal kırıklığı yarattı.

Hamzaoğlu’nun da istediği forvetin Lokomotif Moskova’da forma giyen Oumar Niasse olduğunu söylemesi, taraftarı isyan noktasına getirdi. Sosyal medyada 3 kupalı teknik direktörü hedef alan sarı-kırmızılı takıma gönül verenler “Burası Akhisar mı? Niasse Galatasaray’ın forveti değil. Ibrahimovic yerine Niasse alınır mı?” şeklindeki paylaşımları ile Hamzaoğlu’nu eleştirdi. Yönetim de, Lokomotif Moskova’nın istediği bonservis bedelinin yüksek olduğunu belirterek, bu tepkilerin de etkisi ile Niasse transferinden vazgeçti.

HAMZAOĞLU SÖYLEMİŞTİ

Hamzaoğlu’nun, kovulmasına neden olan Umut Bulut ile ilgili açıklamaları sırasında sorulan bir Niasse sorusu da, Galatasaray’ın ne kaçırdığını gözler önüne sermişti. Başarılı çalıştırıcı, 17 Kasım 2015 tarihinde yaptığı açıklamada şunları söylemişti:

“Niasse’ın benim için ayrı bir yeri var. Bizim yerimiz de Niasse’da farklıdır. Galatasaray’a gelmeyi çok istiyor. Sezon başı istedik ama olmadı. Tabii orada da sosyal medyanın gazabına uğradık. ‘Akhisar’a mı çevirecek burayı?’ diye bir sürü şey söylendi. Doğru bildiğimizi bu kulüp adına yapmak zorundayız. Bugün herkes ‘Keşke Niasse’ı alsaydık’ diyor.”

Bu açıklamanın ardından Galatasaray ile Hamzaoğlu’nun yolları ayrıldı. Ancak zaman, Hamzaoğlu’nu haklı çıkardı.

2014 yılında 5.5 milyon Euro bonservis karşılığında Akhisar Belediyespor’dan Lokomotiv Moskova’ya giden Senegalli futbolcu, Rus ekibinden sergilediği üst düzey performans sonucu değerini 3’e katlayarak Premier Lig sahnesine geçiş yaptı. Beşiktaş ile Moskova temsilcisi arasında UEFA Avrupa Ligi’nde oynanan karşılaşmanın ardından Galatasaray’a transfer olmak istediğini açıkça dillendiren yıldız golcü, flaş imzasıyla sarı-kırmızılı futbolseverlere ‘keşke’ dedirtti.

KURTULUŞ YOLU

Aslında Galatasaray teknik direktörü Hamza Hamzaoğlu’nun “Galatasaray için doğru bildiğimizi yaparız” şeklindeki sözlerini irdelemek lazım… Maddi açıdan sıkıntı yaşayan kulüpler, tecrübeli çalıştırıcının altını çizdiği yolu izlemek zorunda… Bruma gibi genç oyunculara 10 milyon Euro ödemek, daha uygun ve patlama yapacak potansiyele sahip futbolculara yönelmek gerekiyor.

Bu yolu izleyen Borussia Dortmund, Atletico Madrid, Porto, Ajax gibi takımlar, altyapıdan çıkardıkları ya da uygun fiyata aldıkları oyuncularla hem başarı yakaladı hem de bu futbolcuları inanılmaz rakamlara satarak ekonomik olarak rahatladılar. Galatasaray da Niasse transferini bitiremeyerek benzer bir fırsatı ıskalamış oldu.