Konya maçına giden bütün Beşiktaşlılar ceza aldı

Konya maçına giden bütün Beşiktaşlılar ceza aldı

PDFK, Beşiktaş camiasını şoke eden bir karar aldı...

PFDK, Beşiktaş-Torku Konyaspor karşılaşmasına gelen bütün siyah beyazlı taraftarların elektronik bilet kapsamındaki kartlarını bir maçlığına bloke etti.

Siyah beyazlı takımın 27 Aralık'ta Başakşehir Fatih Terim Stadı'nda oynadığı Torku Konyaspor maçı ile ilgili raporları inceleyen kurul, 'çirkin ve kötü tezahüratın aynı sezon içerisinde 2. kez gerçekleşmesinden dolayı' o karşılaşmaya gelen bütün bütün Beşiktaş taraftarlarının elektronik bilet kapsamındaki kartlarının bloke edilmesini kararlaştırdı. Beşiktaş ayrıca 50 bin TL de para cezasına çarptırıldı.

Siyah beyazlıların 4-0 kazandığı karşılaşmanın hemen başında statta elektrik kesintisi yaşanmış ve maça bir süre ara verilmişti.

PFDK ayrıca, Eskişehirsporlu Emre Güral'a 3 maç men, Medicana Sivasspor'a 10 bin 500 TL, Bursaspor'a 15 bin TL para cezaları verildiğini açıkladı.

Trabzonspor'a da 45 bin TL para cezası verildi ve Kasımpaşa deplasmanına giden taraftarların elekronik biletlerinin 1 maçlığına bloke edilmesi kararlaştırıldı.

"DOĞU, BATI, KUZEY, GÜNEY..."
PFDK'nin ceza ile ilgili açıklaması şöyle:

BEŞİKTAŞ A.Ş.'nin, 27.12.2015 tarihinde oynanan BEŞİKTAŞ A.Ş. - TORKU KONYASPOR Spor Toto Süper Lig Hasan Doğan Sezonu müsabakasında, taraftarlarının neden olduğu çirkin ve kötü tezahürat nedeniyle ve bu eylemin aynı sezon içinde ev sahibi kulüp olduğu müsabakada 2. kez gerçekleştirilmesinden dolayı 50.000.-TL PARA CEZASI ile cezalandırılmasına, FDT'nin 53/2. Maddesi uyarınca çirkin ve kötü tezahüratta bulunan DOĞU, BATI, KUZEY, GÜNEY tribünlerine giriş yapan seyircilerin elektronik bilet kapsamındaki kartlarının bloke edilmesi suretiyle bir sonraki ev sahibi müsabakaya girişlerinin engellenmesine,