Mesut Özil futbolu bıraktı

Güncelleme:

Türkiye'deki futbol macerasına Fenerbahçe'ye transfer olarak başlayan sonra Fenerbahçe'den de Başakşehir'e transfer olan Mesut Özil, futbolu bıraktığını açıkladı.

Spor Toto Süper Lig ekiplerinden Başakşehir'de forma giyen eski Fenerbahçeli dünya yıldızı Mesut Özil futbolu bırakma kararı aldı.

Yıldız oyuncu bu kararı, sosyal medya hesabından duyurdu.

34 yaşındaki Özil, futbolu bıraktığı açıklamasını Real Madrid formasıyla olan fotoğrafıyla paylaştı. 

Özil futbola veda paylaşımında "Neredeyse 17 yıldır profesyonel bir futbolcu olma ayrıcalığını yaşıyorum ve bu fırsat için inanılmaz derecede minnettarım. Ancak son haftalarda ve aylarda bazı sakatlıklar yaşayınca, futbolun büyük sahnesinden ayrılma zamanımın geldiği daha da netleşti." dedi.

 DÜNYA DEVLERİNİN FORMASINI GİYDİ

Almanya'da doğan Türk asıllı Alman futbolcu, Schalke altyapısında yetiştikten sonra Werder Bremen, Real Madrid ve Arsenal gibi dev kulüplerde forma giydi. 2021 yılında Fenerbahçe'ye transfer olarak kariyerinin son dönemini Türkiye'de geçirme kararı alan Mesut Özil, sarı lacivertli kulüpte beklentilerin altında kalmıştı.

BU SEZON 70 DAKİKA OYNADI

Fenerbahçe'den ayrıldıktan sonra transfer sezonunda Medipol Başakşehir'in yolunu tutan Mesut, bu sezon Süper Lig'de 4 maçta sadece 70 dakika süre alabildi.