Mutfaktaki aslanlar !

Mutfaktaki aslanlar !

Onlar Galatasaray’ın gizli kahramanları. Hepsi emekçi hepsi birer aslan parçası...

Aşçısından, malzemecisine; şoföründen, fotoğrafçısına kadar uzun yıllardır sarı-kırmızılılarla yatıp kalkıyorlar, ailelerinden çok takımla zaman geçiriyorlar.

Teknik direktörler, futbolcular, başkanlar, yöneticiler... Onlar sahnedeki en önemli isimler, ama Galatasaray’ın bir de “mutfak” ekibi var.

Aşçısından, malzemecisine; şoföründen, fotoğrafçısına kadar çok uzun yıllardır adeta sarı-kırmızılı takımla yatıp kalkıyorlar, ailelerinden daha fazla onlarla vakit geçiriyorlar. İşte Cim-Bom’un emektar aslanları...

Feyyaz Yalçın (Şoför)

44 yaşında, 22 yıllık uzun yol şoförü. Tam 12 senedir A takımı taşıyor. Sarı-kırmızılılarla yılda 15 bin kilometre yol kat ediyor. Fatih Terim, Eric Gerets, Karl Heinz Feldkamp, Cevat Güler, Bülent Korkmaz, Frank Rijkaard, Michael Skibbe, Roberto Mancini, Cesare Prandelli ve Hamza Hamzaoğlu gibi teknik adamların görevde olduğu dönemde direksiyonda o vardı. 5 şampiyonluk gördü. 3 Türkiye Kupası, 3 Süper Kupa’yı otobüsle müzeye götürdü.

Bülent Çelik (Aşçı)

50 yaşındaki Çelik, 40 yıllık aşçı. Galatasaray A takımına 14 yıldır yemek yapıyor. 5 şampiyonluk, 3 Türkiye Kupası, 3 Süper Kupa heyecanı yaşadı. Kamplara gelirken, kafileyi doyurmak için 100 kilo pirinç, çay, kahve, bulgur, nohut, kurufasulye ve mercimek getiyor. Oyuncuların en sevdiği menü çorba kuru-pilav. Üç öğün yemeğin içinde beyaz et ağırlıklı yemek yapıyor. Podolski gelir gelmez, çay, köfte ve sucuk istemiş.

Hasan Çelik (Malzemeci)

23 yıldır takımın malzemeciliğini yapıyor. 1 UEFA, 1 Süper Kupa, 12 Süper Lig, 6 Türkiye Kupası, 3 Cumhurbaşkanlığı, 3 TFF Süper Kupa, 1 Başbakanlık ve 1 TSYD şampiyonluğu gördü. Hasan Çelik ekip halinde çalıştıklarına dikkat çekiyor ve ekliyor: Ailemizden çok futbolcularla vakit geçiriyoruz. Veli Muli kardeşim ile kramponları temizliyoruz. Selçuk yeni ayakkabı giyemiyor. Makinede kramponunu açıyoruz. Maç öncesi zemini kontrol edip ona göre vidalarını ayarlıyoruz.

Ali Kemertaş (Fotoğrafçı)

Ekibin en yeni üyesi. 20 yıllık kariyeri ona Galatasaray’ın kapısını açtı. Tecrübe lerini fotoğraflayarak paylaşıyor. Florya’daki görevine başlar başlamaz çifte kupa sevinci yaşadı. En yakın arkadaşı Lukas Podolski.

Güvenlik ekibi Karagümrüklü!

Galatasaray’ın güvenlik ekibi kamplarda üç kişi ile takımı koruyor. Ekibin başında 41 yaşındaki Yalçın Aydemir var. “Karagümrüklüyüz, korkususuz” diyor. 46 yaşındaki Uğur Özcücük 27 yıldır korumalık yapıyor. Tam 16 sene tekvando ile uğraşmış. Servet Kaynar 29 yaşında. 8 yıldır korumalık yapıyor. Güvenlik ekibi, “Karşıdan temas olmadıkça herhangi refleks göstermeyiz” diyor. 2012’deki olaylı Kadıköy macerasını ise şöyle anlatıyor Yalçın Aydemir: “O zaman soyunma odasından dahi çıkamadık ama gecenin sonu güzel bitmişti. Güvenlik önlemleri yetersizdi ama takımı korumayı başarmıştık.”
10-058.jpeg

11-012.jpeg

Milliyet