Takımın vazgeçilmezi Servet Çetin

Takımın vazgeçilmezi Servet Çetin

Servet Çetin, 34 haftalık lig yarışında 33 maçın hepsinde 90 dakika sahada kalarak takımının en istikrarlı oyuncusu oldu.

Mersin İdmanyurdu'nun 34 yaşındaki kaptanı Servet Çetin, 34 haftalık lig yarışında 33 maçın hepsinde 90 dakika sahada kalarak takımının en istikrarlı oyuncusu oldu.

AA muhabirinin derlediği bilgiye göre, Mersin ekibinin sezon öncesi  Eskişehirspor'dan transfer ettiği deneyimli oyuncu, teknik direktör Rıza Çalımbay  tarafından kaptan olarak görevlendirildi. 
 
Çalımbay'ın kendisine güvenini boşa çıkarmayan Servet Çetin, sezon  boyunca sahaya yansıttığı performansıyla Mersin İdmanyurdu teknik heyeti ve  taraftarlarının beğenisini kazandı. 
 
Ligin ilk haftasındaki Beşiktaş maçında ilk 11'de sahaya çıkarak ilk  kez kırmızı-lacivertli formayı giyen Servet Çetin, sezon boyunca sadece 1  müsabakada oynayamadı. 
 
Ligin 22. haftasında Bursaspor maçında sakatlığı sebebiyle kadroda yer  alamayan Servet, diğer 33 maça ilk 11'de başlayıp tüm karşılaşmalarda 90'ar  dakika sahada kaldı. Servet Çetin toplamda 2 bin 970 dakika görev yaptı. 
 
Defansta oynamasına rağmen sezon boyunca sadece 3 kez sarı kart gören  Çetin, ilk yarıdaki Çaykur Rizespor, Bursaspor ve ikinci yarıdaki Kardemir  Karabükspor maçlarında da kafa vuruşlarıyla 3 kez ağları havalandırdı. 
 
Servet'i Vederson takip etti 
 
Mersin İdmanyurdu'nda Servet Çetin'in ardından en istikrarlı isim  olarak Vederson öne çıktı. Görev yaptığı 32 maça ilk 11'de başlayan Vederson, 31  karşılaşmanın hepsinde sonuna kadar sahada kaldı. 
 
Vederson sadece 6. haftadaki Trabzonspor maçında 59. dakikada gördüğü  kırmızı kart sonucu oyun dışı kalırken toplamda ise 2 bin 849 dakika mücadele  etti. 
 
Kırmızı-lacivertlilerde Murat Ceylan ve Nakoulma 31, Khalili ve  Welliton ise 30 maçta forma giyerek takımın önemli isimleri arasında yer aldı. 
 
Üç kaleci de forma giydi 
 
Mersin İdmanyurdu'nun kalecileri Nihat Şahin, Zülfikar Yıldırım ve  Mihaylov arasında ise sezon içinde kıyasıya bir forma yarışı yaşandı. 
 
Bulgaristan Milli Takımı'nın da kalecisi olan Mihaylov yabancı oyuncu  kontenjanı nedeniyle çoğu maçta yedek kalırken, sezona Nihat Şahin birinci kaleci  olarak başladı. 
 
Özellikle sezonun ilk yarısında yaptığı kurtarışlarla dikkati çeken  Nihat Şahin, ilk 24 haftada 21 kez kaleyi korudu. Şahin, son 10 haftada ise  sadece Fenerbahçe maçında Zülfikar Yıldırım kırmızı kart görünce son 39 dakikalık  bölümde forma giyme şansı buldu. 
 
Nihat Şahin görev yaptığı bin 929 dakikada 33 gol yedi. 
 
Zülfikar Yıldırım ise 26. ve 32. haftalar arasında 7 maç üst üste  kaleye geçti. 591 dakika sahada kalan Zülfikar, 7 kez topu ağlarında gördü. 
 
Mihaylov ise 2'si sezonun ilk yarısında olmak üzere 6 maçta kaleyi  korurken, görev yaptığı 540 dakikada 8 kez meşin yuvarlığın ağlarla buluşmasına  engel olamadı.