Trabzon'un en değerlileri onlar

Trabzon'un en değerlileri onlar

Trabzonspor'un en değerli oyuncuları 6 milyon 750 bin Euro ile Mehmet Ekici ve Onur Recep Kıvrak oldu.

Trabzonspor’un en değerli oyuncuları Onur Recep Kıvrak ile Mehmet Ekici olurken, takımda genç oyuncular dışında en düşük piyasa değerine sahip isim ise Jan Durica oldu.

Dünyaca ünlü futbol veri sitesi transfermarkt'a göre Trabzonspor'un en değerli oyuncuları 6 milyon 750 bin Euro ile Mehmet Ekici ve Onur Recep Kıvrak oldu. Bordo mavililerin toplam kadro piyasa değeri 63.35 Milyon Euro olarak belirtilirken, büyük uğraşları sonucu transfer edilen ve bonservis maliyeti 4 milyon Euro’yu bulan Castillo'nun değerinin ise 1 milyon 250 bin Euro olması dikkat çekti.
 
15 İSİM 3 MİLYON EURO’NUN ALTINDA
 
Karadeniz ekibinde Mehmet Ekici ile Onur’un ardından Onazi 5 milyon Euro, Yusuf Erdoğan ile Muhammet Demir 4.25 Milyon Euro, Okay ve Uğur 3.75 Milyon Euro, Hyun-Jun Suk 3.5 milyon Euro, Güray ve N’doye ise 3 Milyon Euro ile en yüksek piyasa değerine sahip oyuncular oldular.
 
Trabzonspor’da 15 futbolcunun piyasa değeri 3 Milyon Euro’nun altında kalırken, genç oyuncuların dışında en düşük piyasa değerine ise 34 yaşındaki Durica sahip oldu.
 
8 OYUNCU DEĞERİNİ ARTIRDI
 
Bordo mavililerde 8 isim ise piyasa değerini artırdı. Karadeniz ekibinde yeni sezon öncesi Esteban değerini 500 bin Euro artırarak 2.5 milyon Euro’ya, Uğurcan Çakır 250 Bin Euro’dan 400 bin Euro’ya, Uğur Demirok 3.5 Milyon Euro’dan 3.75 Milyon Euro’ya, Akakpo 600 bin Euro’dan 1 milyon Euro’ya, İbanez 1.25 Milyon Euro’dan 2.5 Milyon Euro’ya, Zeki Yavru 2 Milyon Euro’dan 2.5 Milyon Euro’ya, Onazi 4.5 Milyon Euro’dan 5 Milyon Euro’ya, Bero 550 Bin Euro’dan 1 Milyon Euro’ya ve Yusuf Yazıcı 200 bin Euro’dan 800 bin Euro’ya yükseltti.
 
KİRALIKLAR TAKİP EDİLECEK
 
Bu arada, Trabzonspor’un özellikle sona eren transfer döneminde transfer çalışmalarında etkin rol oynayan scout ekibi, oyuncu taramalarının yanı sıra bordo mavililerin farklı takımlara kiralık olarak gönderdiği oyuncuların performansını da yakından takip edeceği ve Teknik Direktör Ersun Yanal’a rapor edeceği öğrenildi.
 
OKAY’IN MİLLİ SEVİNCİ
 
Trabzonspor'un genç oyuncusu Okay Yokuşlu, Türkiye A Milli Takımının 2018 Dünya Kupası Avrupa Elemeleri I Grubu'nda Hırvatistan ile oynadığı maça ilk 11'de başlamanın mutluluğunu yaşıyor. Uzun yıllar milli takım formasını giymek istediğini belirten 21 yaşındaki orta saha oyuncusu, “Hırvatistan karşısında elimden gelenin en iyisini yapmaya çalıştım. Bundan sonra da milli takım formasını kalıcı olarak giymeyi ve uzun yıllar bu formaya hizmet etmeyi hedefliyorum. Her şey güzel olacak” dedi.