Trabzonspor kendine geldi

Trabzonspor kendine geldi

Trabzonspor, Hüseyin Avni Aker Stadı'nda Medicana Sivasspor'u 1-0 mağlup etti.

Spor Toto Süper Lig'in 26. haftasında zor günler geçiren Trabzonspor evinde Medicana Sivasspor'u 1-0'la geçerken karşılaşmada kurtarışlarıyla yıldızlaşan Esteban maça damga vuran isim oldu. 

Mücadelenin 19. dakikasında Trabzonspor gole yaklaştı. Bordo Mavili ekibin sağ kanattan geliştirdiği atakta Cavanda ortasını ön direğe doğru gönderdi. Oumari'den seken top yükseklik kazandı ve John Boye'un ters kafa vuruşuyla top kalenin solundan dışarı gitti. 

Medicana Sivasspor 37. dakikada geliştirdiği kontra atakla Trabzonspor kalesinde etkili oldu. Sağ kanattan Cicinho'nun ceza sahasına gönderdiği topta Aatıf'ın kafa vuruşunda Esteban topu ayaklarıyla çıkardı.  

İlk yarının son dakikalarında Sivasspor, Trabzonspor kalesini abluka altına aldı. Önce Beykan'ın pasında Texeira Trabzonspor ceza sahasının içinde topla buluştu ancak vuruşunda Esteban ve Trabzonsporlu oyuncular gole izin vermedi. Bu pozisyonunun ardından Aatıf ve Tanase ile 2 önemli gol fırsatından da yararlanamayan Sivasspor ilk yarıda aradığı golü bulamadı. Karşılaşmanın ilk yarısında gol sesi çıkmazken ekipler soyunma odasına 0-0'lık beraberlikle gitti. 

Trabzonspor ikinci yarıya 2 oyuncu değişikliği ile başladı. Okay Yokuşlu ve Marko Marin oyundan alınırken yerlerine Ramazan Övüç ve Özer Hurmacı oyunda dahil oludu.

İkinci yarının 55. dakikasında Sivasspor'un sol kanattan kulladığı köşe vuruşunda Beykan pasını hemen yanındaki arkadaşı Emre Öztürk'e verdi. Emre ortasını ön direğe doğru gönderdi ancak savunmadan seken top ceza yayı gerisinde Cristian Tanase'nin önünde kaldı. Tanase'de yerden vuruşunu yaptı ancak Trabzonspor savunması bir kez daha gole izin vermedi.

Trabzonspor 61. dakikada Aytaç Kara'nın ceza sahasının dışından attığı şık golle karşılaşmada 1-0 öne geçti. Bu gol aynı zamanda Aytaç Kara'nın bu sezon attığı ilk gol oldu.Golden sonra Sivas kalesinde etkinliğini arttıran Fırtına 67. dakikada Oscar Cardozo ile mutlak bir gol fırsatından yararlanamadı.

Sivasspor 76. dakikada Burhan Eşer ile skoru değiştirme fırsatı yakalasada Esteban kalesinde devleşti ve gole izin vermedi.

Karşılaşmanın son dakikalarında Sivasspor'a geçit vermeyen Esteban Trabzonspor'a 3 puanı getiren isim oldu. 

Bu sonuçla Bordo Mavililer 33 puanla 9. sıraya yükselirken Medicana Sivasspor ise 21 puanla 16. sırada kaldı.

TRABZONSPOR - MEDİCANA SİVASSPOR: 1-0

TRABZONSPOR: Esteban, Bosingwa, Mustafa Yumlu, Akakpo, Yusuf Erdoğan, Okay Yokuşlu (Dk. 46 Ramazan Övüç), Aytaç Kara, Cavanda, Marin (Dk. 46 Özer Hurmacı), Erkan Zengin (Dk. 79 Muhammet Demir), Cardozo
TEKNİK DİREKTÖR: Hami Mandıralı

MEDİCANA SİVASSPOR: Korcan Çelikay, Cicinho, Boye, Oumari, Ziya Erdal (Dk. 39 Emre Öztürk), Yiğit İncedemir, Taouil, Tanase (Dk. 56 Burhan Eşer), Beykan Şimşek (Dk. 77 Hasan Kabze), Chahechouhe, Texeira
TEKNİK DİREKTÖR: Mesut Bakkal

GOL: Dk. 61 Aytaç Kara (Trabzonspor)
SARI KARTLAR: Dk. 45+1 Marin, Dk. 64 Ramazan Övüç, Dk. 79 Akakpo, Dk. 90+3 Mustafa Yumlu ve Cardozo (Trabzonspor), Dk. 84 Oumari, Dk. 90+3 Yiğit İncedemir ve Emre Öztürk (Medicana Sivasspor)

MAÇ ÖZETİ DİĞER SAYFADA...

[PAGE]



90. DK: Hakem Halil Umut Meler müsabakanın bittiğini belirten son düdüğünü çalıyor.

90. DK: İki takım arasında çıkan gerginlikte Trabzonspor'da Oscar Cardozo ve Mustafa Yumlu sarı kart görürken Medicana Sivasspor'da ise Emre Öztürk sarı kart ile cezalandırılıyor.

90. DK: Medicana Sivasspor'da Yiğit İncedemir, rakibi Ramazan Övüç'e yaptığı faulden sonra sarı kart görüyor.

90. DK: Dördüncü hakemin işaretiyle müsabakanın sonuna en az 3 dakikalık oynanmamış süre bölümü ilave ediliyor.

90. DK: Hızlı gelişen Trabzonspor atağında Özer'in pası ile ceza sahası sol çaprazında Oscar Cardozo topla buluşuyor ancak golcü oyuncunun pozisyonu ofsayt.

86. DK: Sağ kanattan gelişen atakta Cicinho son çizgiye inmeden ortasını uzak direğe doğru gönderiyor ancak bu top hiç bir takım arkadaşına ulaşmıyor ve rakip savunmada Luis Pedro Cavanda'nın kontrolüne geçiyor.

84. DK: Medicana Sivasspor'da Joan Oumari hakeme yönelik tepkisini topu yere vurarak gösteriyor ve bu hareketinden sonra sarı kart ile cezalandırılıyor.

81. DK: Özer'in ara pası ile sol çaprazdan ceza sahasına giren Muhammet Demir son çizgiye inerek topu altıpas alanına doğru çeviriyor ancak savunma bu topu karşılıyor.

79. DK: Trabzonspor'da Serge Akakpo, rakibi Aatif Chahechouhe'ya yaptığı faul sonrasında sarı kart görüyor.

79. DK: Trabzonspor cephesinde son oyuncu değişikliği gerçekleşiyor. Erkan Zengin oyundan alınırken yerine Muhammet Demir oyunda dahil oluyor.

78. DK: Savunmadan ileri uca gönderilen uzun topa hareketlenen Burhan Eşer topu kontrol ediyor ve ceza sahası içi sağ çaprazından vuruşunu yapıyor. Kaleci Esteban Alvarado'nun müdahalesi ile tekrar ceza sahası içi sağ çaprazına açılan topu bu kez David Texeira'nın önünde kalıyor. David Texeira çok sert vuruyor ancak kaleci Esteban Alvarado bir kez daha gole izin vermiyor.

77. DK: Medicana Sivasspor cephesinde son oyuncu değişikliği gerçekleşiyor. Beykan Şimşek oyundan alınırken yerine Hasan Kabze oyuna dahil oluyor.

67. DK: Sağ kanattan kullanılan köşe vuruşunda Cicinho ortasını ceza sahası içi sağ çaprazına doğru gönderiyor. Bu noktada bulunan Emre Öztürk kafa ile pasını uzak direğe doğru gönderiyor. Bu noktaya hareketlenen Aatif Chahechouhe vuruşunu yapıyor ancak tecrübeli oyuncunun pozisyonu ofsayt.

64. DK: Trabzonspor'da Ramazan Övüç, rakibi Aatif Chahechouhe'ya yaptığı faul sonrasında sarı kart görüyor.

63. DK: Özer'in ara pası ile topla buluşan Oscar Cardozo sağ çaprazdan ceza sahasına girer girmez pasını penaltı noktasına doğru çeviriyor ancak savunma son anda araya giriyor ve tehlikeyi uzaklaştırıyor.

61. DK: GOOOLL!! Trabzonspor, Aytaç Kara ile öne geçiyor! Sağ kanattan gelişen atakta Luis Pedro Cavanda havadan pasını ceza yayı bölgesine doğru gönderiyor. Savunmadan seken top ceza yayı sol çaprazında Aytaç Kara'nın önünde kalıyor. Aytaç topu düzelterek yerden vuruşunu yapıyor ve topu sağ köşeden filelerle buluşturuyor.

58. DK: Erkan Zengin'in ara pası ile Oscar Cardozo ceza sahası içi sol çaprazında topla buluşuyor ancak golcü oyuncunun pozisyonu ofsayt.

56. DK: Medicana Sivasspor cephesinde ikinci oyuncu değişikliği gerçekleşiyor. Cristian Tanase oyundan alınırken yerine Burhan Eşer oyuna dahil oluyor.

53. DK: Sol kanattan kullanılan köşe vuruşunda Beykan pasını hemen yanındaki arkadaşı Emre Öztürk'e veriyor. Emre ortasını ön direğe doğru gönderiyor. Savunmadan seken top ceza yayı gerisinde Cristian Tanase'nin önünde kalıyor. Tanase yerden vuruşunu yapıyor ancak top savunmadan geri geliyor.

51. DK: Savunmada Mustafa Yumlu ileri uca doğru uzun oynuyor ancak bu topa hareketlenen Luis Pedro Cavanda'nın pozisyonu ofsayt.

48. DK: Ev sahibi bordo mavililer kısa paslarla pozisyon üretmeye çalışıyor.

46. DK: Trabzonspor cephesinde iki oyuncu değişikliği birden gerçekleşiyor. Okay Yokuşlu ve Marko Marin oyundan alınırken yerlerine Ramazan Övüç ve Özer Hurmacı oyunda dahil oluyor.

46. DK: Müsabakanın ikinci yarısı konuk ekip Medicana Sivasspor'un vuruşu ile başlıyor.


45. DK: Hakem Halil Umut Meler ilk yarının bittiğini belirten son düdüğünü çalıyor.

45. DK: Orta alan mücadelesinde Marko Marin rakibi Yiğit İncedemir'e yaptığı faul sonrasında sarı kart görüyor.

45. DK: David Texeira'nın pası ile ceza sahası içi sağ çaprazında topla buluşan Aatif Chahechouhe yerden vuruşunu yapıyor ancak top kalenin sol tarafından dışarı gidiyor.

45. DK: Dördüncü hakemin işaretiyle müsabakanın ilk yarısının sonuna en az 2 dakikalık oynanmamış süre bölümü ilave ediliyor.

44. DK: Beykan'ın pası ile penaltı noktası sağ tarafında topla buluşan David Texeira aşırtma vuruşunu yapmak istiyor ancak kaleci Esteban Alvarado'nun müdahalesi ile hız kaybeden topu çizgi üzerinden Mustafa Yumlu çıkartıyor.

41. DK: Bu dakikalarda oyundaki tempo düşüyor.

38. DK: Medicana Sivasspor cephesinde ilk oyuncu değişikliği gerçekleşiyor. Ziya Erdal oyundan alınırken yerine Emre Öztürk oyunda dahil oluyor.

38. DK: Medicana Sivasspor'da Ziya Erdal sakatlık geçiriyor ve muhtemelen oyuna devam edemeyecek.

35. DK: Aatif Chahechouhe'nun pası ile ceza sahası içi sağ çaprazında topla buluşan Cicinho ortasını altıpas alanına doğru göndermek istiyor. Savunmadan seken top tekrar Cicinho'nun önünde kalıyor. Tecrübeli oyuncu ortasını bu kez altıpas çizgisinin 1 metre gerisine doğru gönderiyor. Gelen topa yükselen Aatif Chahechouhe kafa vuruşunu yapıyor ancak kaleci Esteban Alvarado bu topu ayakları ile çıkartıyor.

32. DK: Hızlı gelişen Medicana Sivasspor atağında Aatif Chahechouhe ara pasını savunma arkasına hareketlenen David Texeira'ya gönderiyor ancak savunmada Serge Akakpo son anda yatarak bu topa müdahale ediyor ve mutlak bir gol pozisyonuna engel oluyor.

30. DK: Sol kanattan gelişen atakta Yusuf Erdoğan ortasını altıpas alanına doğru gönderiyor ancak kaleci Korcan Çelikay çıkıyor ve bu topa sahip oluyor.

27. DK: Sağ kanattan gelişen atakta Jose Bosingwa ortasını uzak direğe doğru gönderiyor ancak Erkan Zengin'den önce savunmada Cicinho araya giriyor ve tehlikeyi önlüyor.

25. DK: Ceza yayı gerisinde topla buluşan Mehdi Taouil sol ayağı ile çok kötü bir vuruş yapıyor ve top kalenin sol tarafından farklı bir şekilde dışarı gidiyor.

23. DK: Hava topu mücadelesinde rakibi Mustafa Yumlu ile çarpışan Aatif Chahechouhe kısa süreli sakatlık geçiriyor.

20. DK: Sağ kanattan gelişen atakta Luis Pedro Cavanda ortasını ön direğe doğru gönderiyor. Joan Oumari'den seken top yükseklik kazanıyor ve John Boye'un ters kafa vuruşunda top kalenin solundan dışarı gidiyor.

18. DK: Oyunun bu bölümünde karşılıklı top kayıpları ile mücadele devam ediyor.

15. DK: Konuk ekip Medicana Sivasspor kısa paslarla rakip yarı alanda pozisyon üretmeye çalışıyor.

12. DK: Hava topu mücadelesinde takım arkadaşı Korcan Çelikay ile çarpışan Joan Oumari kısa süreli sakatlık geçiriyor.

9. DK: Ceza yayı sol çaprazında topla buluşan Beykan Şimşek doğrudan kaleyi düşünüyor ancak top kalenin üzerinden farklı bir şekilde dışarı gidiyor.

7. DK: Kendi yarı sahası sağ kanadından hareketlenen Cristian Tanase ileri uca hareketlenen arkadaşı Beykan Şimşek'e uzun oynuyor ancak Beykan'ın pozisyonu ofsayt.

4. DK: Cicinho'nun pası ile sağ kanatta topla buluşan Aatif Chahechouhe son çizgiye inerek rakibini geçiyor ve ceza sahasına girer girmez yerden vuruşunu yapıyor ancak kaleci Esteban Alvarado sağ köşeye uzanıyor ve bu topu kontrol ediyor.

3. DK: Ceza yayı sağ çaprazının biraz gerisinden kullanılan serbest vuruşta Yusuf Erdoğan ortasını uzak direğe doğru gönderiyor ancak savunma bu topu kafa ile karşılıyor.

1. DK: Hakem Halil Umut Meler'in düdüğü ile müsabakaya başlayan taraf ev sahibi Trabzonspor oluyor.

-Medicana Sivasspor’da ise sarı kart cezalısı olan Adem Koçak bugün takım arkadaşlarını yalnız bırakacak.

-Trabzonspor’da sakatlıkları bulunan Mehmet Ekici, Güray Vural ve Onur Kıvrak bugün forma giyemeyecek.

-Kırmızı beyazlılar ise deplasmanda oynadığı son 3 lig maçının tamamından mağlubiyet ile ayrıldı.

-Bordo mavililer sahasında oynadığı son 3 lig maçında 2 mağlubiyet ve 1 galibiyet elde etti.

-İki takım arasında oynanan son 10 müsabakada Karadeniz ekibinin rakibi karşısında galibiyetlerde 5-3 üstünlüğü bulunurken 2 karşılaşma ise beraberlikle sonuçlandı. Bordo mavililerin kaydettiği 20 gole karşılık Sivas ekibi ise attığı 9 gol ile cevap verdi.

-Geride bıraktığımız 25 hafta sonunda Trabzonspor topladığı 30 puan ile 13. sırada yer alırken Medicana Sivaspor ise topladığı 21 puan ile 16. sırada bulunuyor.

-Hüseyin Avni Aker Stadyumu’nda oynanacak müsabakada hakem Halil Umut Meler düdük çalacak.